Selasa, 15 Januari 2013

06 di brinchang - Google Blog Search

06 di brinchang - Google Blog Search


MyKhalish.com: Bercuti <b>di</b> Cameron Highlands 2012 - Jalan-jalan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 02:07 AM PST

Cerita cuti-cuti ke Cameron Highlands diteruskan, lepas check-in dan rehat2 sebentar. Terus keluar semula menghala ke Brinchang, cadangnya nak masuk Taman Rama-rama, tp sayangnya masa sampai tu diorang dah nak tutup. Jadi tukar plan, terus ke area Pasar Brinchang sbb nak makan Jagung Bakar, Kincan Goreng dan lain-lain untuk minum petang.
Kincan goreng, sedap sangat setakat ni mmg tak pernah jumpa di tempat lain.
Strawberry Coklat yang popular di Cameron Highlands

Selain dari Kincan Goreng, ada macam-macam lagi.

Sini juga popular dengan Jagung Mutiara ni, besar2 jagung ni rasa pun manis.
Amni Khalisha mmg suka sgt mkn menda masam2, Aqil Khalish pula sibuk sangat nak strawberi tp dia mmg yg tak tahan masam. huhu..
Kat sini la port selalu kami minum petang di Cameron Highlands ni
Sambil tu, pekena Teh panas memang la sgt syok. Hehe..

Bersungguh2 Aqil Khalish makan jagung, mmg kegemaran dia makan jagung ni.

Amni Khalisha sibuk nak jenguk tgk bawah.
Makan kincan Goreng sampai tak cukup la, kena la beli lagi. Kat sini tak dapat lepak lama-lama, sebab diorg nak tutup dah. Masa kitorang sampai tu dah pukul 6 lebih. Orang lain pun takde dalam tu, mmg kitorg je. huhu.. Lepas tu terus pergi ke pasar malam.
Macam biasala nak gi pasar malam ni jem sikit. Nak cari parking pun susah. Tapi sekarang dah ada tempat parking berbayar, so banyak ruangan parking dalam tu.

Sibuk sangat nak posing kat Motor Hebat belakang tu. Haha..
Ronda-ronda di pasar malam, misi adalah mencari Strawberi Coklat. hehe..

Inilah rupa kincan sebelum digoreng, kenapa mcm tak pernah tgk kat pasar2 biasa ek.

Aqil Khalish tgh memujuk dedi nak beli bajak mainan. Huhu..
Lepas ronda, beli la sikit Strawberi coklat untuk makan dalam hotel. Lepas gi pasar malam kami mencari kedai untuk dinner, kali ni 1st time makan steambot di Cameron Highlands. Nampak macam menarik juga makan steambot kat sini. nanti kami cerita lagi k. :)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads