Rabu, 23 Januari 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


hotel murah <b>di cameron highlands</b> | ! nama saya nadia !

Posted: 01 Jan 2013 04:10 AM PST

kalau kaw plan nak pegi bercuti secara berjemaah ramai-ramai ke cameron highlands, nak hotel murah, aku harap entry ni membantu korang sikit sebanyak. kalau niat kaw pegi cameron, kaw nak cari penginapan yang untuk sekadar janji dapat tidur, kaw tak kesah tentang keluasan bilik, kaw tak berapa kesah tentang tahap kebersihan bilik, aku rekemenkan korang try stay dekat hotel ni. Hotel Chua Gin.
minggu lepas time aku on the way balik ke kampung dari KL ke besut, memang kitorang plan nak singgah sekejap dekat cameron amek angin tapi tak plan nak tido sane ponnnnnn. tiba-tiba bila dah sampai, lain pulakkkk jadinya. (x_____X) datang cameron waktu cuti sekolah, segala mak nenek harga automatik bertambah dari hari biasa time tak cuti sekolah.  

sebelum ni pegi cameron, aku tdo dekat tanah rata. jauhh dari pekan cameron. tapi kali ni, kitorang memang aimmm nak hotel yang betul-betul dekat dengan pasar malam brincang. senang turun hotel jalan kaki je. tak yah naik kereta sebab umat manusia ramai sangattt kenn. bila plan secara tiba-tiba ni, takde maknanya dapat hotel best-best. amek je yang mana adaaa. janji dapat tido. lagipon, kitorang bertujuh tapi nak duduk dalam 1 bilik yang sama. kehkehkeh. dah sampai cameron, cepat-cepat search internet, hotel mana available lagi dekat pekan brincang. ada dua pilihan terbaik. lokasi betul-betul dekat pekan brincang, murah, dan boleh muat sehingga 7 orang dalam satu bilik. hewhewhew :p 

satu hotel chua gin ni, satu hotel rainbow. satu malam dekat hotel rainbow RM160, ada dua queen bed. manakala hotel chua gin ni, rupa dia macam ni, 

ada dua queen bed, satu single bed. harga dia RM138. murahhh kan? :) 
rupa toilet dia macam ni. kebersihan tak berapa nak memuaskan laaa, dah nama pon bukan hotel berbintang, ni stok hotel cukup makan. :D hotel ni 4 tingkat. nanti kalau korang nak tinggal sini, korang jangan lupa minta bilik jangan tinggi-tinggi sangat. nanti lenguh sebab kena naik tangga tinggi-tinggi. T___T dia memang xde lif. oh lagi satu, dalam bilik dia memang xsediakan towel. kalau nak towel, mintak dekat kaunter siap-siap. aku hari tu tak tau, tak memasal kena beli towel lainnn kannn sebab tak plan pon nak tido sini. bilik dia still ada TV, water heater, kettle nak masak air, sabun ketul LUX. tapi kelemahan bilik ni, dia tak berapa nak bersih sangattt la. aku cakap terus terang, kalaw kaw datang cameron nak honeymoon, dah sah sah kaw memang tak patut tido dekat hotel ni. tapi kalau kaw datang nak shopping, bawak keluarga ramai, aku rasa hotel ni dah berbaloi. ok? 

oh lagi satu sebelum terlupa, kedai makan ni pon sedap di tekak aku. palinggggg sedap, laksam dia! heyy sedapnya! :))


ok tu je entry pertama untuk tahun 2013, percutian bajet tak dirancang ke cameron highlands aku, harap boleh membantu korang sikit sebanyak kalau korang plan nak gi sane nanti. kalau xnak hotel ni pon xpe bukannya aku paksa pon kannnnn. kbai. :)) 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads