Selasa, 1 Januari 2013

06 di janda baik - Google Blog Search

06 di janda baik - Google Blog Search


Permata Hati: Lepak <b>di Janda Baik</b> dgn family besan aka Mama Natt

Posted: 27 Dec 2012 06:43 AM PST

plan nk ke janda baik ni mmg dh lama dibuat sblm my bff aka besan,  Siti Nattrah ni balik bercuti ke Malaysia..yelah dah lama gila tk jupe...sthn lebih..asik berskype je..nasib baik la mr papa ok..kami gerak ari ahad ptg..mama natt dh pegi ari sabtu sbb dia ade reunion dgn kawan2 sekolah dia..1st time la kami ni pegi janda baik..on the way pegi mmg cuak la sbb jalan dia kecil..bengkang bengkong..ank2 nasib tido kn..smpi papa ckp ape la yg ade kt janda baik ni..nape tk plan kt tempat lain je..nk cr resort mmg berpusing2 la..nasib baik la jupe..masuk je  As Sakinah ati rasa tenang..tmpt dia mmg cantk..dgn bunyi air sungai kn..smpi dh ptg dgn ujan tk blh la nk berendam..

kitaorg stay kt villa as sakinah..resort tu kepunyaan mak cik natt..bilik2 kt situ suma dh penuh so mak cik dia kasi kitaorg stay kt villa dia..sonok sbb dh lama tk rasa tenang setenang tenangnya..aktiviti mlm tu lepas dinner org lelaki layan bola..mama dgn ank2 dara tiga org lepak je kt vila..sembang2 kosong...lepas ank2 dgn suami masing2 tido kami buat agenda..mama ajar mama natt tu mekap..dia dh request sejak kt sydney lg..dh la mama ni bukan la mahir lagi kn..tp bila skali mekap kt mama natt mmg melatops ko..



bila dh duduk kt kg..tk payah nk beraircond bagai..kipas pn kami matikn suis dia sbb kesejukan..budak2 tido lena..bgn pg en kerol dh sibuk dgn pancingnya..papa dgn compact dia..mama mandi2 siap2 nk g bfast..org lain bfast awal..tp kitaorg lambat..nasib makcik2 tu simpan nasi lemak dgn roti canai kt kitaorg..mama dgn mama natt goreng nugget dgn drummet ayam..nk makan lepas mandi sungai..sementara tgu air sungai tk deras sgt..layan ank2 sambil si ayah menurunkn skil mancing kt ank2..
kami akn rindukan korang sekuarge
dr dl manja dgn ayah kerol
berendak kt sungai tk lama pn..janji nk kasi ank2 rasa berendam kt sungai.nak2 plak kyra dgn fiyya tk penah jupe sungai kn...mula2 kyra tkt gak..tu bkepit je dgn ayah dia..lama2 ok la skt..fiyya pn sm..lama2 br dia berani pijak pasir sungai tu..geli kot..lepas mandi kitaorg siap2kn ank..motif g janda baik sebenarnya nak shoot gmbr bebudak ni..mama dgn mama natt pn siap belikn baju sama tuk ank2 dara tiga org tu..sudahnya satu gmbr diaorg ber3 tkde pn..huhu..

sementara tgu mama dgn mama natt siap..papa dgn ayah kerol shoot2 la gmbr bebudak ni..tp harusla kamera ayah lg besar dr camera papa kn..papa pn dh mula nk aim lense yg lg sharp gmbr dia...yg paling hampehnya elok je mama dgn mama natt mekap..ujan turun dgn jayanya..haha..penat je mekap nak suh cik asben masing2 snap gmbr wife dia yg kuat perasan..huhu..



kerja ayah kerol suh ank dara sorang ni pose
bila papa tunjuk gmbr ni kt dlm camera..dh besar dh ank mama sorg ni
menantu mama yg mkn handsome
mama kn rindukn korang berdua dgn jannah
ecececeh kemain lg malu2 ye
taun dpn jupe lg masing2 dh msk sekolah
dl asik bergaduh skrg dh mula main bersama2
abg adam layan adik fiyya
mhitung ari nk tiup lilin kn dik
mesti pelik kan byk2 gambar yg mama up kt sini tkde gmbr jannah..sbbnya si jannah ni jenis susah nk snap gmbr..n time shoot beramai2 ni dia sedap plak tido..si fiyya ni pn sama dkt2 nk blk br la leh shoot gmbr ni..oops mana gmbr mama2 gojeskn..haha..tempek sekeping je lah ek..thanks besan sbb berikn idea tuk percutian yg santai,ank2 dgn papa n ayah blh buat aktiviti diaorg..semoga taun dpn kita berjupe lagi dan dpt bercuti bersama2 lg..ku kn rindukn kamu sekuarge..sbb dikau la yg plg memahami ku..syg kamu ketat2 besan..

It&#39;s me: <b>Janda Baik</b> Pahang

Posted: 27 Dec 2012 01:12 AM PST

25hb lepas sepupu hubby nikah dgn kakak aizat yg penyanyi tuh.... majlis di adakan di janda baik pahang.... mmg high class ceremony... and rezeki kami la dpt hadir ke majlis tu...

MIL and FIL sampai kl 24hb... so kami gi sama2 ke janda baik.. semua keta berkumpul di tol karak...

siap dpt tag... wehoooo..

sampai2 je nampak wow majlis mcm ala2 tgk dlm rancangan nona tuh...

but kami anak beranak dok luaq ja... biaq la depa semua masuk dlm... sbb x mau amirul wat perangai tgh2 org nak nikah... dah la majlis org kaya... and reason yg lain is sebab kami nak dok sebelah tmpt makanan.. hua hua hua... cerdikkkkk

mmg tmpt rilex ja... kiri kanan pokok pine... lawa sgt... bertuah la dpt nikah kat tmpt suasana mcm ni.. ada plak sungai... decoration dlm dewan sgt menarik... marhaban group yg mmg sedap suara... makanan x yah ckp la... maveles!!

lepas dah nikah amir jauhari and aizat nyanyi2.... sambil2 tetamu mkn... tu untungnya dok sebelah tmpt makanan sbb x yah beratuq pjg... org ketiga amik makanan.. nak jd org pertama mcm gelojoh sgt kan...

meja yg paling jd tumpuan yg ada pavlova, tiramisu and red velvet... candy bar ada but budak2 je la kot suka...

nasi lauk pauk sedap sgt... ada kambing golek tergolek... butter prawn nala punya besaq... fish fillet sweet sour... rendang daging.. ayam masak rose.. jelatah... dalca.. burger... crackers with topping... mushroom soup.. kekacang.. salad malad... and apa lagi ntah...

air jambu pink or jambu merah... x tau la apa beza... kaler la beza kot.. hihi..

lepas tu amik2 gambaq... then balik... x singgah memana sbb ngantuk sungguh.. lenkali la pi janda baik lagi pusing2.. mandi sungai ka.. bawa mak ngan adik2... depa x sampai sana lagi...

blk umah gedebum tidoq... tidoq ja keja aku kan.. hihih..







 

 



 

 


 
 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads