Isnin, 28 Januari 2013

06 di janda baik - Google Blog Search

06 di janda baik - Google Blog Search


Permata Hati: Lepak <b>di Janda Baik</b> dgn family besan aka Mama Natt

Posted: 27 Dec 2012 06:43 AM PST

plan nk ke janda baik ni mmg dh lama dibuat sblm my bff aka besan,  Siti Nattrah ni balik bercuti ke Malaysia..yelah dah lama gila tk jupe...sthn lebih..asik berskype je..nasib baik la mr papa ok..kami gerak ari ahad ptg..mama natt dh pegi ari sabtu sbb dia ade reunion dgn kawan2 sekolah dia..1st time la kami ni pegi janda baik..on the way pegi mmg cuak la sbb jalan dia kecil..bengkang bengkong..ank2 nasib tido kn..smpi papa ckp ape la yg ade kt janda baik ni..nape tk plan kt tempat lain je..nk cr resort mmg berpusing2 la..nasib baik la jupe..masuk je  As Sakinah ati rasa tenang..tmpt dia mmg cantk..dgn bunyi air sungai kn..smpi dh ptg dgn ujan tk blh la nk berendam..

kitaorg stay kt villa as sakinah..resort tu kepunyaan mak cik natt..bilik2 kt situ suma dh penuh so mak cik dia kasi kitaorg stay kt villa dia..sonok sbb dh lama tk rasa tenang setenang tenangnya..aktiviti mlm tu lepas dinner org lelaki layan bola..mama dgn ank2 dara tiga org lepak je kt vila..sembang2 kosong...lepas ank2 dgn suami masing2 tido kami buat agenda..mama ajar mama natt tu mekap..dia dh request sejak kt sydney lg..dh la mama ni bukan la mahir lagi kn..tp bila skali mekap kt mama natt mmg melatops ko..



bila dh duduk kt kg..tk payah nk beraircond bagai..kipas pn kami matikn suis dia sbb kesejukan..budak2 tido lena..bgn pg en kerol dh sibuk dgn pancingnya..papa dgn compact dia..mama mandi2 siap2 nk g bfast..org lain bfast awal..tp kitaorg lambat..nasib makcik2 tu simpan nasi lemak dgn roti canai kt kitaorg..mama dgn mama natt goreng nugget dgn drummet ayam..nk makan lepas mandi sungai..sementara tgu air sungai tk deras sgt..layan ank2 sambil si ayah menurunkn skil mancing kt ank2..
kami akn rindukan korang sekuarge
dr dl manja dgn ayah kerol
berendak kt sungai tk lama pn..janji nk kasi ank2 rasa berendam kt sungai.nak2 plak kyra dgn fiyya tk penah jupe sungai kn...mula2 kyra tkt gak..tu bkepit je dgn ayah dia..lama2 ok la skt..fiyya pn sm..lama2 br dia berani pijak pasir sungai tu..geli kot..lepas mandi kitaorg siap2kn ank..motif g janda baik sebenarnya nak shoot gmbr bebudak ni..mama dgn mama natt pn siap belikn baju sama tuk ank2 dara tiga org tu..sudahnya satu gmbr diaorg ber3 tkde pn..huhu..

sementara tgu mama dgn mama natt siap..papa dgn ayah kerol shoot2 la gmbr bebudak ni..tp harusla kamera ayah lg besar dr camera papa kn..papa pn dh mula nk aim lense yg lg sharp gmbr dia...yg paling hampehnya elok je mama dgn mama natt mekap..ujan turun dgn jayanya..haha..penat je mekap nak suh cik asben masing2 snap gmbr wife dia yg kuat perasan..huhu..



kerja ayah kerol suh ank dara sorang ni pose
bila papa tunjuk gmbr ni kt dlm camera..dh besar dh ank mama sorg ni
menantu mama yg mkn handsome
mama kn rindukn korang berdua dgn jannah
ecececeh kemain lg malu2 ye
taun dpn jupe lg masing2 dh msk sekolah
dl asik bergaduh skrg dh mula main bersama2
abg adam layan adik fiyya
mhitung ari nk tiup lilin kn dik
mesti pelik kan byk2 gambar yg mama up kt sini tkde gmbr jannah..sbbnya si jannah ni jenis susah nk snap gmbr..n time shoot beramai2 ni dia sedap plak tido..si fiyya ni pn sama dkt2 nk blk br la leh shoot gmbr ni..oops mana gmbr mama2 gojeskn..haha..tempek sekeping je lah ek..thanks besan sbb berikn idea tuk percutian yg santai,ank2 dgn papa n ayah blh buat aktiviti diaorg..semoga taun dpn kita berjupe lagi dan dpt bercuti bersama2 lg..ku kn rindukn kamu sekuarge..sbb dikau la yg plg memahami ku..syg kamu ketat2 besan..

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads