Rabu, 2 Januari 2013

06 di mentakab - Google Blog Search

06 di mentakab - Google Blog Search


PaPa Blogger: Cuaca Baik <b>di Mentakab</b>

Posted: 02 Jun 2012 12:12 AM PDT

Sampai sampai je dari beli barang dengan wife kat pekan mentakab, terus lepak luar rumah untuk berblog... Saje je nak lepak luar rumah ni sbb Celcom klu dalam rumah asyik keluar "EDGE" je... slow gila pulak. tapi kalau kat putrajaya, dalam rumah la yang paling laju... sebabnye tinggal kat tingkat 15.. hehehehe

Selama aku lepak luar ni sambil Blog Walking,, berapa kali aku lap peluh kat lengan baju.. da sama macam aku turun sawah da.. bau peluh jangan cakap la kn.. kat putrajaya asyik hujan je, jadi baju tak dapat la nak kering sangat... alamatnye bau hapak la baju aku ni... bile berpeluh, mak datuk... busuk giler... aku yg pakai pon tak tahan,, ni kan pulak org sekeliling aku... hahahaha tapi kat mentakab ni, panas terik... Amirah asik nangis je dalam rumah tu sbb panas... dah la kena kudis api, bile berpeluh, aku yang tengok lagi sakit.. cian anak ayah ni... sabar ye sayang...

Ayah tak tahu nak buat ape lagi da... bile jumpe doktor, dia cakap tak boleh nk bagi ubat krim sebab dia masih budak lagi.. tak sesuai... Lagi best bile doktor tu ckp tunggu bintik bintik merah tu penuh satu badan baru kite Disklifikasikan sebagai JANGKITAN... tak pe la,,, dia doktor, aku tak tahu la kan... ( dalam hati aku, doktor mmg camni ke??? nak tunggu orang mati dulu baru nak cek ).. Aku yang tengok Amirah punye luka luka tu, aku yang sakit... pedih kot kalau kena peluh atau air..

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads