Khamis, 10 Januari 2013

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search

06 di tanjung lumpur - Google Blog Search


My Life & Love: Sessi Makan Seafood Sampai Lebam <b>Di Tanjung</b> <b>...</b>

Posted: 21 Nov 2012 06:49 PM PST

Assalamualaikum,

Cerita from CHERATING with LOVE yang dah berjaman-jaman. Takpe kita teruskan jugak ;p

Dalam dunia yang ding dong ni antara benda yang saya paling suka ialah makan. Makan best. Makan indah. Makan mengasyikkan. Makan demox. Eh itu tak best.
Kalau berjalan part yang paling best mestilah makan. Mano nak jumpo masak lomak cili padi kat Cherating mesti takdo punyo. So jangan nak berangan. Dengs!
Nak tau kat Cherating yang paling femes dengan apa? Tentulah ini. Yahoo!
Banyak gerai tepi jalan yang menjual benda sata. Rasanya macam otak otak tapi pyramid size. Sedap dimakan ketika panas. Kalau sejuk tak best sangat.
Malam pertama sebab dah kepenatan berendam mengalahkan badak berendam so kami beramai ramai dinner di kedai berhampiran hotel jewww.

Google saja dah boleh dapat phone no kedai and booked terus. Boleh order food sekali. Sampai je boleh terus makan. Bagus betul. Service very derrrrr vass. 5 star yoo.


Kedainya biasa-biasa je tapi foodnya boleh tahan sedap. Harga pun boleh tahan jugak. Alhamdulillah kenyang boleh tidur lena.
Malam yang kedua memang ditunggu tunggu semua dah excited habis kami makan di Tanjung Lumpur, Kuantan.  Lepas dah menghabiskan masa seharian di Teluk Cempedak kami terus ke sini.

Tempat yang wajib pergi kalau sampai Kuantan, orang cakaplah. Since there's nothing much to do here, this had to be the highlight of the trip. Keadaan kat sini mengingatkan saya di Bagan Lalang sebab deretan kedai makannya berhampiran dengan pantai. Tetapi kedai makannya lebih banyak sampai rambang mata uolls.

Kisah makan seafood sampai lebam di Bagan Lalang ;p

Pilihan hati mestilah kedai yang paling ramai pengunjung. Ramai biasanya sedap. Tak giteww?

Familiar kan, kat Bangi pun ada branch ni. ANA IKAN BAKAR PETAI.
KAmi sampai sini around 6pm which is oklah orang tak ramai sangat. Surau disediakan dan ada banyak pilihan makanan laut yang sangat segar bugar terbaik dari ladang. Pheww. Kedai ni satu satunya yang 2 tingkat. Tingkat bawah macam biasalah duduk kat kerusi meja kami makan di tingkat atas di mana konsepnya adalah sepeti berikut. Wallah!

Duduk bersila giteww. Wowww! Jarang jumpa ni yang tak sabar nak baring ni.

Mak budak, pak budak, nenek budak, atuk budak semua excited tunggu food bila lah nak sampai ni. Budak budak je tak excited sibuk nak main lumba lari lah, main I-pad lah, main nyuruk nyuruk bawah mejalah. Eh.

Food heaven. Don't over order your food to waste. Don't eat alone, eat with family, then its fun and enjoyable.

Makan lagi oh makan lagi. Burpss Alhamdulillah.


Komen ikhlas saya pasal kedai ni ialah the seafood was so fresh and high of quality. The taste was reasonably good. However, service in terms of friendliness need to be polished dan toiletnya SANGAT-SANGAT TAK OK.  Uwek!
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Heheheheheheheheheheehehehehehehehehe.
Ok nampak tak berapa banyaknya HEHEHE untuk membayangkan keadaan toiletnya. TAu takpe. Uwek

Last but not least selamat menjamu selera tapi jangan pergi toilet. OkBai!


Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2013 01:42 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2013 01:04 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2012 01:02 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2012 01:31 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ajax85: Berbuka Puasa <b>Di</b> Kedai Gelas Besar <b>Tanjung Lumpur</b>

Posted: 07 Aug 2012 07:37 AM PDT

hari ini saya telah berbuka puasa di kedai Gelas Besar di tanjung lumpur..kitaorang bertiga telah smpi ke kedai tersebut pada pukul 7.05 ptg..walaupun lambat tapi ada tempat kosong lagi untuk kami makan..Kedai Gelas Besar popular di tanjung lumpur disebabkan air buahnya yang sedap dan banyak..
Ini Lambat Sangat sampai air Gelas Besar..Pemilik Kedai bagi buah kurma je..air suam dia xbagi..hehehe
 Mamat ini dah tidak tahan sebab dah dekat sangat waktu berbuka puasa..
 ini dia lauk yang kitaorang pesan..tapi nasi putih lambat pulak sampai..sudu dah xbagi..
 walaupun lambat sangat nasi putih sampai..lauknya boleh tahanlah kitaorang makan..lebih2 ikan masak tiga rasa
dah abis makan main fon pulak awek ini..

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di tanjung lumpur</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

#TripMediaCherating | Dinner <b>di</b> Ana Ikan Bakar Petai <b>Tanjung</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2012 06:09 PM PDT

Wee ~~ selepas kisah bermesra dengan Gajah di Kuala Gandah di entri INI. Trip Media ke Cherating , kitaorg meneruskan perjalanan ke destinasi sebenar untuk ke Impiana Beach Resort. Penghinapan kami selama 3 hari 2 malam. Sebelum tue, mari kita mengisi perut dulu. Harus lah lapar kan. 
Ana Ikan Bakar Petai , Tanjung Lumpur.
Petai bahan utama di Dalam Ikan Bakar.
 Ikan yang menjadi pilihan akan di siang terlebih dahulu.

Siap untuk di bakar. Nampak petai nyer di situ yaa.
Dibakar menggunakan arang, Baru lah ikan bakar asli.
Destinasi makan malam kami di Tanjung Lumpur. Restoran Ana Ikan Bakar Petai menjadi pilihan. Di jamu dengan menu yang lazat dan sedap, memang kenyang perut lah. Menu utama harus lah Ikan Bakar Petai. Uniknya, Ikan bakar di bakar bersama Petai. Aroma petai yang di tambah dengan cili, sedap hingga menjilat jari uolss. Di antara menu nya, Ikan Bakar Petai , Sotong Goreng Tepung , TomYam, Kailan Ikan Masin , Lala Masam Manis , Kerabu mangga dan Sata. Fuhhh !! terbaik lah. 
Abaikan muka saya yang comot itu. dan tudung senget di tiup angin
Muka Teruja memasing baru nak mula makan.

Makan settle, sessi borak bersama Dato' Shafik Exco Pahang.
Makan malam kitaorg turut di hadiri EXCO Pahang Dato' Shafik Fauzan. Terima Kasih banyak sebab sudi singgah bertemu rombongan Media, walaupun Dato' sibuk dengan tugas harian. Siap lelepak beborak ngan kitaorg, sebab Dato' teruja nak tahu macam mana buat Blog boleh jana pendapatan. Sempoi jugak Dato' nie, tak sombong pun. Siap Dato' offer kami "sesuatu" yang buat diri ini teruja menjadi blogger. Muhahahhaha :))
Rombongan Media bersama Dato' Shafik
Penyampaian cenderahati dari En.Azlee Editor Majalah Santai kepada wakil Ana Ikan Bakar Petai
Terima Kasih sekali Ana Ikan Bakar Petai menaja makan malam kami. Memang best. Korang patut pergi ke sini kalau kebetulan lalu atau memang sesaje nak merasa makanan segar. Terletak di Tanjung Lumpur yaaa. 

P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di facebook..hanya klik button 'LIKE' kat bawah nie,button 'SHARE' kat atas tau,Terima Kasih.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads