Rabu, 27 Februari 2013

06 di cherating - Google Blog Search

06 di cherating - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Feb 2013 07:53 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 07:37 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 07:45 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di cherating</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jan 2013 07:27 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

X Yogya 91: Aktiviti <b>di Cherating</b>....

Posted: 25 Nov 2012 06:39 AM PST

Masa aku ada class,  encik suami layan anak2 dengan sports activities yang ada di sekitar hotel penginapan... Okay lah, kalau tidak sure deorang boring...

First day deorang mandi laut, second day they  swim and playing ball at the pool...
really a nice pool view - near beach 
First day they go for archery, and gym, the second day, they play table ball jerr....

 petang2 first day.... cuaca yg sgt cerah... langit Cherating biru cemerlang... subhanallah
langit pagi di Cherating....
 ibu sebelum gi kelas... lepas breakfast kat luar ngan encik suami dan anak2....
 lepak2 dulu round pantai....
Antara pesanan Nabi Muhammad SAW kepada anak2 lelaki pabila mereka akil baligh....
ajarlah mereka berenang, menunggang kuda dan memanah....
dan pabila usia mereka mencapai 17 / 18 tahun, hantar lah mereka ke negara orang menimba ilmu ( mempelajari dan mendapatkan ilmu2 naqli dan aqli...)..
mungkin kalau bahasa kita laa nih, buat kan mereka passport, dan hantar anak lelaki kita belajar, menimba ilmu di negara orang... tapi kalau baru umur 17 / 18 tahun... huhuhu
sebagai ibu hati aku cuak juga... anyway, kalau kita dengar sejarah atau latar belakang para assatizah dan ustaz / ustazah, mmg mereka kecik2 lagi dah dihantar (FAMA) belajar di Mesir, Syiria, Jordan, Pakistan dll negara... hanya hati yg benar2 kental sahaja sanggup....sedangkan Allah maha berkuasa....
lahaulawalla-kuwataillabillah.
Sesungguhnya tiada daya upaya kita hanya dengan izin dan kehendak Allah jua...
serahkan mereka kpd jagaan dan peliharaan Allah semata2....
Main table ball lepas breakfast hari kedua.... ibu nak gi kelas... 
hubby layan anak2 yg dah mula boring...
masukkan coin.... tukar dengan duit 50 sen... charge RM2....

Alhamdulillah....ibu dpt berkursus dgn jayanya dan at least school holiday anak2 terisi... awalnya plan nak ke Penang, stay di Holiday-inn Penang.... dah ke Cherating... will re-plan

Farah Jamal: Raya <b>Di</b> Legend Resort <b>Cherating</b>

Posted: 05 Nov 2012 12:02 AM PST


Legend Worldwide Holiday

5 tahun yang lalu aku terima phone call dari syarikat Legend Worldwide,mereka ajak dengar taklimat tentang percutian dan kebetulan aku dan suami suka sangat bercuti almaklom takde anak so bosan-bosan selalu la bercuti tak kira dalam mahupon laur negara ikut kemampuan dan masa lapang..tapi aku memang plan setiap tahun mesti kena pegi bercuti paling busuk pon dalam KL hehehe asalkan tidor hotel ;p , so bila dapat peluang dari Legend worldwide ni aku pon bersetuju dengar taklimat dari mereka lagipon tak rugi mana dengar dengan percuma malah dapat voucher holiday percuma 2 hari 1 malam di Legend Resort Cherating..selepas dengar taklimat dari mereka kebanyakannya tentang syarikat kami dibawa melawat bilik bilik hotel mulanya pelik kenapa nak kena melawat bilik mereka rupanya mereka nak menjual package member dengan kami..macam macam bukti gambar dari ahli member yang terdahulu menjadi ahli hati dah terpaut sebabnya memang suka kan konsep yang mereka bagi dari ahli pali murah sampai la yang paling mahal..jika kita setuju menjadi ahli dia terus bagi extra voucher malah bole beli sebanyak mana voucher yang kita mahu ketika itu..setelah kami berbincang suami isteri akhirnya terjebak juga huhuhu..kami ambil package sederhana iaitu 7 hari percuma dalam masa 2 tahun banyak juga benefit menjadi ahli worldwide ni boleh guna ke luar negara so far kami belum lagi berkesempatan pergi jauh so kebayakkannya pergi dalam malaysia ajer..mana mana hotel Legend kami bole pilih..Tapi sayangnya sejak tahun lalu Legend Kl dan Leged di PD tutup yang masih ada cuma di cherating..so kami akan guna 7 hari kami di cherating ajer..takpe la bosan bosan bole la kami bercuti ke cherating macam sekarang ini lah.. 2 minggu lepas dah guna 3 hari ada baki lagi 4 hari lagi kami pilih bercuti masa raya haji hanya kami berdua ajer kali ini ibu dan anak sedara semua tak ikut..mentua dan ipar duai kakak datang..


Cuti kali ni terasa bosan pula hati teringat kat astro ;p cerita korea hehehe..suami ku la yang paling seronok relax 24 jam aku pula yang rimas kalau ada budak budak bole la ajak berendam huhuhu..so layan ipad ngan MacBook Air ajer la huhuhu BOSAN!!! tapi bila balik kl aku sibuk nak bercuti huhuhu sungguh la tak bersyukur aku ni..astagfirullah… :( ohya makan pon tak berapa nak kena ngan selera aku huhuhu..masakkan panas tak sedap bole dikatakan quality sama ngan Nasi goreng lambak!! tak kira kedai mana aku pergi sama juga hasilnya..belum jumpa lagi yang sedap..kalau ada yang tahu kedai mana yang ok share la ya..rutin kami selama 4 hari di sini hanya lepak di tepi pantai sambil baca magazine ataupon melayan games.. ;p 



ok di sini fara akan letak kan sedikit sebanyak info serata Aktiviti yang disediakan oleh pihak hotel



The Legend Resort Hotel Cherating


Lot 1290 Mukim Sungai Karang,Cherating


26080 Kuantan, Pahang Darul Makmur





Email : reservation@legendresort.com.my


Website : www.legendresort.com.my








Premium Deluxe Sea View Rm 700









. Tele-match Games - Rm 20 / Adult & Children ( Minimum 20 person )




  • Float Small Rm 3/Hour

  • Float Big Rm 5/Hour

  • Arm Float Rm3/Hour

  • Water Polo (complimentary maximum 1 Hour)





  • Beach Soccer - Complimentary max 1 Hour

  • Sepak Takraw - Complimentary max 1 Hour

  • Beach Volleyball - Complimentary Max 1 Hour



. Children Playground only for children below 12 years old





  • Rm 5 / per hour / adult /children 

  • Rm 5 /per hour /Tricycle 



. Mahjong Set(Available at the reception counter Rm 60 / per day



 . Jungle Tracking  Rm 35 /Person (minimum 5 person) - includes guide & 2 bottles mineral


. Team Building Rm 40 /person







(Booking to be made at least 3 hours in advance)



. Mangrove River Cruice (Cherating River)


Rm 50 / adult minimum 3 person


Rm 25 / child below 12 years old





*subject to river tide & weather  conditions*



. Jungle Tracking & Waterfall at jeram Penitih



  • Rm 100 /adult & 2 bottle mineral water

  • rm 70 /child & 2 bottle mineral water

  • meal arrangement Rm 10 sandwich box per person

  • Duration 8 Hours




. Turtle watching (april - august)



  • Rm 55 /adult minimum 3 person

  • Rm 35 / child below 12 years old




. Monkey Coconut Plucking & Cherating tour



  • Rm 35 /adult

  • Rm 20 /Child below 12 years old

  • duration 2-1/2  hours

  • minimum 5 persons



(Guide and transport included)



. Night Market at Balok Village ,Kuantan




Every Wednesday :7.45 pm-9.30pm



.Night Market at Chukai Town ,Kemaman







Every Thursday : 7.45 am-9.30pm


**please assemble at the lobby by 7.30pm




# All activities are arrange by Hotel please refer Reception Counter for any detail and confirmation


# Outdoor Activities depend on weather conditions


# Price Quoted are nett ( (inclusive of 10% service charge and 5% government tax)


# Price are subject to change without prior notice


Tiada ulasan:

Catat Komen

ads