Rabu, 6 Februari 2013

06 di jengka - Google Blog Search

06 di jengka - Google Blog Search


AR RISALAH الــرســالـة: Felda bina stadium sendiri <b>di Jengka</b>

Posted: 06 Feb 2013 02:56 AM PST

SINAR HARIAN

SEREMBAN - Pembinaan stadium milik Felda di Jengka, Pahang dijangka bermula awal bulan depan dan siap dalam tempoh dua tahun, kata Pengerusi Felda Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.
  
Beliau berkata kontraktor untuk pembinaan stadium itu dilantik minggu lepas.
  
Stadium baharu ini dianggar menelan belanja sekurang-kurangnya RM80 juta dan boleh menampung 30,000 penonton, katanya kepada pemberita di sini hari ini.
  
Menurut Mohd Isa, pembinaan stadium itu adalah fasa pertama dalam pembinaan kompleks sukan bersepadu yang meliputi pembinaan beberapa kemudahan sukan lain.
  
"Bagaimanpun ini bergantung kepada pemaju kita yang juga mempunyai tanah. Ini mengikut perbincangan kita untuk fasa kedua. Fasa pertama dikhususkan untuk pembinaan stadium baharu ini," katanya.

Mengulas isu berkaitan, Mohd Isa berkata Felda merancang untuk mewujudkan tiga lagi akademi bola sepak iaitu di Gua Musang, Kelantan; Alor Setar, Kedah dan satu lagi di selatan tanah air.
  
Setakat ini Felda memiliki sebuah akademi bola sepak di Kuantan, Pahang, katanya.
  
Terdahulu beliau menyampaikan sijil dan anugerah kepada 50 anak Felda yang menjalani latihan bola sepak di Akademi Bola Sepak Cardiff City di Wales, United Kingdom dari 11 Nov hingga 5 Dis lepas.
  
Program itu diilhamkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ketika melancarkan Liga Bola Sepak 1Malaysia- Cardiff City (Liga 1MCC) di ibu negara April lepas.
  
Hadir sama pada majlis itu ialah Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan dan Pengerusi 1Malaysia Cardiff City Football Academy Sdn Bhd Datuk Chan Tien Ghee. - Bernama

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads