Ahad, 24 Februari 2013

06 di karak - Google Blog Search

06 di karak - Google Blog Search


Ceramah Promosi <b>di</b> SMK <b>Karak</b> Setia - Unit Penerangan Kolej <b>...</b>

Posted: 06 Dec 2012 07:05 PM PSTFORMAT LAPORAN AKTIVITI DWI-BULANAN
Tajuk                          : Ceramah Promosi di SMK Karak Setia
Anjuran                     : Unit Penerangan dan Unit Pengambilan
Tempat                       : SMK Karak Setia
Tarikh                        : 29 Oktober 2012
Masa                           : 10.00 pagi – 12.00 tengahari
Bilangan Peserta       : 22 orang pelajar tingkatan 5
                       
Jadual Pergerakan    : Tiada

Kolej Komuniti Bentong melalui Unit Pengambilan telah mengambil inisiatif bagi mempergiatkan aktiviti promosi dengan memohon untuk memberi ceramah promosi kepada pelajar tingkatan 5 SMK Karak Setia. Ini kerana SMK Karak Setia adalah sekolah biasa yang paling hampir lokasinya dengan Kolej Komuniti Bentong.

Pegawai Penerangan hadir tepat jam 9.30 pagi di SMK Karak Setia dan diiring oleh seorang guru pengiring menuju ke dewan ceramah (kelas). Sementara mengunggu pelajar masuk Pegawai Penerangan dijemput ke kantin oleh pihak sekolah untuk minum pagi.
Tepat jam 10.00 pagi, semua 22 orang pelajar tingkatan 5 masuk ke dewan ceramah. Pegawai Penerangan memperkenalkan diri dan memberi sedikit selingan motivasi lebih kurang 30 minit.
Dalam pada itu pelajar diedarkan beberapa helai brochure sebagai rujukan dan sehelai borang kemasukan.
Lebih kurang jam 10.30 pagi, ceramah promosi berkaitan Program Sijil Modular Kebangsaan dan Kursus Pendek berlansung sehingga jam 11.30 pagi. Selebihnya setengah jam diadakan sesi soal jawab bersama pelajar dan guru.
Terdapat soalan-soalan lazim ditanya oleh pelajar dan guru dan dijawab oleh Pegawai Penerangan dengan sebaik mungkin.
Setelah selesai sesi soal jawab, pelajar diminta untuk mengisi borang kemasukan dan memulangkan semula kepada Pegawai Penerangan untuk diberikan kepada Pegawai Pengambilan Kolej Komuniti Bentong.
Di kesempatan itu juga, Pegawai Penerangan merakamkan jutaan terima kasih kepada pihak sekoalh kerana sudi memberi kerjasama dalam menjayakan ceramah promosi ini.
Promosi kali ini amat memberangsangkan. Ia adalah hasil kerjasama yang baik dari Unit Pengambilan dan pihak sekolah dalam membantu kerja-kerja Unit Penerangan.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads