Sabtu, 16 Februari 2013

06 di pekan - Google Blog Search

06 di pekan - Google Blog Search


Video Samseng UMNO serang Mahasiswa <b>di Pekan</b> tersebar!!

Posted: 16 Feb 2013 04:57 AM PST


Amat menghairankan, ketika kebanyakan macai-macai UMNO/BN mendakwa bahawa UMNO/BN masih kuat dan akan kekal berkuasa selepas PRU13 nanti.. macai-macai UMNO di Pekan, Pahang takut kepada gerakan yang dijalankan sekumpulan Mahasiswa.

Ketakutan mereka terhadap terhadap gerakan tersebut semalam telah diterjemahkan melalui perbuatan tidak bertamaddun mereka..

Semalam mahasiswa yang menamakan kumpulan mereka 'Gerakan Mahasiswa 13' itu menghadapi kemuncak dugaan berhadapan samseng-samseng Umno apabila dikepung, diserang, dicederakan dan diusir pulang ke Kuala Lumpur serta merta.

Pesuruhjaya PAS Pahang, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, semua tindakan itu mencerminkan ketakutan Umno khususnya di kawasan Perdana Menteri bagi menghadapi kebangkitan rakyat untuk menolak BN.

"Tindakan terdesak ini tunjukkan kepada kita melalui penolakan secara paksa, kalau di Pulau Pinang secara perkataan jelas. Di Pekan walau tidak ada perkatan 'no' tetapi tindakan samseng-samseng itu merupakan bantahan secara senyap oleh orang Pekan, sebab itu Umno tak bagi maklumat disebarkan, dia takut maklumat sampai kepada rakyat.

"PAS hairan kenapa takut sangat sedangkan media elektronik setiap saat berkempen untuk Umno BN. Walaupun penambahan undi luar biasa iaitu menjangkau 18,000 pengundi baru di Pekan termasuk warga Myanmar, Kemboja, kem tentera dan Orang Asli.

"Tetapi pelik, dengan budak-budak pelajar 30 orang pun Umno rasa terancam dan cemas sangat," katanya.

Saksikan!!


Video ihsan webtvpaspekan.blogspot.com

SAMBUTAN LUAR BIASA <b>DI PEKAN</b>!!! #JelajahAnakMalaysia <b>...</b>

Posted: 09 Feb 2013 09:00 PM PST

PEKAN - Konvoi Jelajah Anak Malaysia telah menjelajahi kawasan ke-19 di lapan buah negeri sejak dilancarkan di Putrajaya pada 31 Januari lalu.

Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Universiti Perguruan Sultan Idris, Fadillah Mukhatar .

"Pekan merupakan kawasan yang ke-19 kita lawati dan selepas ini kita akan terus ke Segamat, Johor.

"Sebelum ini, peserta telah pergi ke beberapa buah negeri, antaranya Selangor, Perak, Kedah, Perlis dan Kuala Terengganu," katanya ketika di program Muzikal Rakyat di Taman Agro-Tech.

Yang hadir sama Ahli Mesyuarat dan Exco Kerajaan Negeri Pahang, Dato' Hj. Ishak Hj. Mohamad.

Menurutnya, sepanjang program tersebut, mereka akan mendengar masalah rakyat untuk direkod dan laporan kaji selidik itu akan dihantar kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kami sangat bangga dan berbesar hati melihat sambutan hangat yang ditunjukkan oleh penduduk Pekan terhadap program 'Jelajah Anak Malaysia'.

"Sambutan di Pekan antara yang paling meriah setakat ini.
Sementara itu, Presiden Alumni Aspirasi,  Mohd. Shahar Abdullah berkata, program itu juga memberi peluang kepada mahasiswa berkomunikasi, mempelajari cara menguruskan organisasi dengan baik dan mempelajari cara berhadapan dengan masyarakat.

Sementara itu, sempena program tersebut di daerah ini, pihaknya turut melancarkan lagu bertajuk Kami Sayang PM sebagai tanda terima kasih kepada kesemua Perdana Menteri yang telah dan sedang menerajui negara sejak merdeka hingga sekarang.

"Lagu ini telah diilhamkan sejak sebulan yang lalu dan menunjukkan bahawa mahasiswa menyokong penuh kepimpinan Perdana Menteri," katanya.


Artis terkenal, Najwa Latif turut hadir memeriahkan program Rakyat Service Centre (RSC) dengan menyampaikan tiga buah lagu.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads