Khamis, 14 Februari 2013

06 di sungai lembing - Google Blog Search

06 di sungai lembing - Google Blog Search


BLOG PAHANG: 06 <b>di sungai lembing</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Feb 2013 01:42 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Cik Nuyuyana: Kami <b>di Sungai Lembing</b>

Posted: 09 Oct 2012 06:02 AM PDT




Cerita bermula hari Ahad. Bertarikh 7 Oktober.

Terjaga dari tidur. Masih menunggu text masuk dari kawan. Rancang untuk mandi manda dan bbq di Sungai Lembing dengan bebudak kelas. Mandi. Online.
Masih menunggu text masuk. "Jom siap,11.30 nak gerak". Packing baju yang patot dibawa.
Bertolak ke Sungai Lembing. Lebih kurang setengah jam perjalanan dari UMP. Mungkin. 2 kereta bertolak dahulu. Lagi 3 kereta bertolak kemudian.


Kancil pun boleh jadi Pajero. Kau hado? Hahaha :B
Saya dan kawan sampai dahulu dekat Sungai Lembing. Pemandangan sangat cantik. Air sungai yang jernih dan sangat sejuk. Ramai keluarga datang berkelah dan melayan anak masing-masing mandi. Teringat dekat keluarga dirumah :'). Setting tempat dan buat yang mana patut dahulu.


Welcome to Sungai Lembing.

Dan inilah sungainya. Air teramat lah sejuk.

Bila kesemuanya dah sampai, mula hidupkan api. Ni semua kerja budak laki. Yang perempuan goyang kaki. Hahaha u____u Rileks dulu. Hirup udara segar. Ewahhh.
Nampak bertanggungjawab. Thanks :p
Cak aa!! Hai, kami happy nak bbq dan mandi :')

Aksi spontan. Me, pakai tudung hijau. Jangan zoom please.

Ada ayam. Ada sosej. Ada ketam. eh bukan ketam hidup tau. Hehe. Banyak tak?
Mulakan operasi bakar ayam. Yeay! sedap sangat tau

Ni tangan saya. Hahaha. Saya bakar sosej dan ketam tu. Panas sangat oke, sampai sakit tangan u__u Hangit? eh normal lah tu. Tak hangit tak best :p

Kemain seronok main air kan. Cantik gambar ni 
Saya setia disini. Dan masih disini sampai siap masak semua. Sila jadikan saya menantu tau. Puiii :p

Hai my love. Rajin awak bakar ayam kan? Hahaha. Dah kenape muka camtu 

Makan time ! Kalao boleh nak interprem dalam semua gambar

Ni gaya bebudak laki main air. Blerghhh. Macam-macam laa
Masing-masing kepenatan. Lepas makan,mandi. Lepas mandi,makan. Begitulah kami. Seronok. Tak kurang juga ada yang memancing. Dapatlah ikan 2 3 ketul. Hehhee. Sebelum balik. Haruslah tangkap gambar sebagai kenang-kenangan :') say Cheese..... :D 

Terima kasih sudi baca :')

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Hijau <b>di</b> Bukit Panorama, <b>Sungai Lembing</b> ( Kuantan ) | ComeiLote

Posted: 13 Oct 2012 07:06 PM PDT

Weekend yang lepas comey ngan 3 orang sahabat sehati sejiwa telah menggagahkan kaki yang super berat itu untuk pegi tengok sunrise di atas puncak bukit Panorama situated at Sungai Lembing, Kuantan. Kami gerak pagi2 hari.. yer la kan.. nak tengok sunrise mestilah atleast sampai sane before subuh.. plus minus takut ada yang sangkut kat tangga2 tu masa pendakian.. Yer la kan.. dah lame tak eksesais.. otot2 kaki pun dah habis tak grip dah :D

image

Ni gambaq pintu gerbang nak masuk ke perkampungan Sungai Lembing nih.. jumpa nih maknanya anda berada di jalan yang benarrrrrrr hahahaha

image

Perkampungan yang tenang, takde kesibukan, udara yang bersih.. memang sejuk jiwa lah..

image

Pas dari pintu gerbang tu, kita akan melalui jalan sehala nih je.. dan kat tengah2 jalan tu, ada pokok2 besaq nih..tak tau laa berapa umur pokok2 nih.. sangat besarr.. dan kiri kanan jalan ada kedai2 cina yang very the old skool..

image

Jalan menuju ke kaki bukit panorama tu adalah Market Street.. memang bebetul ada pasar kat sini..tapi takde lah pasar yang besar tu..

image

Jangan ingat kat songkla je ada I LOVE SONGKLA… kat sini pun ada I LOVE S.LELMBING

image

Tangga durjanaaaaaa….

image

Ada gazebo ngan toilet yg sangat bersih.. kami solat subuh kat sini je.. bentang tikar dan solat..

image

Tangga semua ada divider.. dan bersimen.. ada 1-2 tempat je yang tangga rosak sket.. tapi still hikable laa

image

ni dalam 70% nak sampai puncak bukit.. keliling nampak awan yang gebu2 gitu.. seronok!

image

ada nampak sungai tak..? tu lah sungai lembing.. kat depan sket sungai tu akan bertembung dengan sungai kuantan

image

Remang2 jingga muncul di ufuk awan..

image

Tinggi di awan…

image

image

image

banyak betul pokok bunga nih.. almost ada kat sepanjang tangga.. tapi tak tau bunga apa..

image

Encik belit2 ni pun banyak gak..

image

Uncle ngan untie tu datang dari Kl dan cakap kul 5am dah sampai kat puncak.. fuh.. cayalah UncleUntie..

Stat naik tangga kul 6 pagi dan kitorang selamat sampai kat puncak bukit dalam masa 40 minit.. tu pun semput gile… mana2 yang kaki cap naga dan buaya boleh buat trip 30 minit je kot.. matahari dah cukup terang masa comey and the geng sampai.. apa2 pun.. trip adalah marveles.. taik lembu pun takde lah dasat sangat ( on the way ke sungai lembing nih).. turun dari bukit.. comey blasah makan roti canai telur double kat medan selera stesen bas yang sangat laa kiut.. hahahha.. amik ngko!

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads