Jumaat, 29 Mac 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


pena mofi: jejak kaki <b>di Cameron Highlands</b>

Posted: 09 Mar 2013 02:51 AM PST

Program: Retreat Kepimpinan Mahasiswa 1 Malaysia (Zon Tengah)
Tarikh:22 feb-24 feb 2013
Tempat : Hotel Rossa Passadena Cameron Highland PAHANG

Hailo...
Kali ni nak share pengalaman mengikut program bersama barisan kepimpinan Utama Universiti iaitu program bersama saf Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) seluruh zon tengah. Program ni anjuran Kementerian Belia dan Sukan Malaysia,Jabatan Belia & Sukan Negeri Selangor.

Aturcara bermula dengan pendaftaran,taklimat,pembahagian kumpulan,suai kenal menggunakan 3S (Salam,Sapa,Senyum),Ceramah,Wacana Minda,LDK dan Pembentangan.

Perjalanan bermula seawal jam 8am menerusi Lebuh Raya menggunakan Bas UPNM.
sampai di cameron highlands kira-kira jam 1pm. Banyak kali jgkla behenti. Mabuk jgk jalan ke sana,bengkok bengkang nya lgi. bikin salah seorang perwakilan MPP upnm muntah tanpa disengajakn.

AKU pun ada rase tapi berkat aku labuhkan mata,bersandar sambil mulut kemam gula-gula mentos plus.okla sikit rase badan kn.. akhirnya sampai dengan selamat..
3hari2malam dilalui dengan baik. Hari sabtu 23 feb2013 badanku pula terasa panas ni mgkn kerana seminggu yang lepas baru sahaja selesai berprogrm di Port Dickson Negeri Sembilan bersama Jentera MAYC seluruh Malaysia.. BESH dapat pengalaman join aktiviti macam ni.
Kebetulan tarikh hari kedua kami berprogram di Cameron ni,Le Tour De Langkawi 2013 (LTDL) ada lalu dekat dengan kawasan kami , so dalam bilik ( tingkat 2 ) aku dapat usha..
sambil aku ponteng kuliah ceramah 1 dan 2 pagi tu akibat xsehat kononnya.
Tapi memang xsehat punnn.

Perasaan: Gembira + SERONOK + shok sangat. udara sejuk dan nyaman. sejuk dari Genting Highland yg pernah aku sampai. aku ada test ,memg ada kua asap di mulut masa malam hari akibat suhu yg sejuk. so aku stop kejap dari amik rokok..
Rasenya cukupla coretan ni sekadar untuk menjadi ingatan dan sejarah diari perjalanan aku..

''masih susun langkah,merapati sesuatu yang belum tentu milikku..'' ^^
















sambil wat kerja untuk task LDK sambil posing.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads