Isnin, 25 Mac 2013

06 di raub - Google Blog Search

06 di raub - Google Blog Search


Resepsi <b>di Raub</b> | Blog Maya Dot Com

Posted: 15 Dec 2012 11:58 PM PST

sambung kisah majlis resepsi abang der & lisa kat raub eh.
malam sebelum majlis tu, tumbang kerbau.
so apa lagi meratah daging kerbau je la malam tu.
sup kerbau & daging kerbau bakar. yummy yummy..
pastu melepak lepak je la layan bebudak ni.
tengah sesedap nonton anugerah ermm anugerah apa tah AIM kot?
tetiba bulat datang dok tukar tukar channel bola. derrrr???
sudahnya mintak diri pulang ke homestay sudah.
esok dalam pukul 11 pagi camtu gerak lah.
yaya, caca, dengan mia jadi flowergirl.
ada sorang lagi apa ke namanya, anak along mimi. kecik cenonit lagi budaknya.

: : menunggu pengantin tiba : :
jubah saya ni dibeli di carrefour. selesa bangat.
tetiba ada botol susu dalam handbag? *pasrah

: : lalu pengantin pun tiba : :

: : flower girl pun memulakan tugas : :

: : makan beradap : :
tetiba nampak kek batik buatanku ada di meja pengantin?
*pengsan
tujuan utama buatnya sebab nak bagi adik beradik je makan.
tetiba ada kat meja pengantin yer. *pasrah lagi

: : eh eh cici ada rupanya ye : :

: : berangan flower girl. heh : :

: : baru dapat makan. huhu : :

: : abang long sorang je takde. dah kroh kroh ia : :
selamat pengantin baru abang der & lisa!

Homestay <b>di Raub</b> | Blog Maya Dot Com

Posted: 29 Nov 2012 06:00 PM PST

seminggu selepas majlis resepsi abang der & lisa, majlis menyambut menantu plak diadakan di raub sana.
haruslah kami semua sepakat mahu pergi.
tapi takkan lah nak menyempit nyempit kat rumah pengantin plak.
so saya dengan adil decide nak duduk homestay.
mula ingat nak stay kat jeram besu, tapi satu bilik je dah RM100.
saya google punya goole, jumpa la homestay.
baru RM100 untuk satu malam. so saya dengan adil bahagi 2, baru RM50 sorang dan dapat satu rumah lagi.
saya jumpa kat carihomestay.net
homestay ni letaknya di taman kenanga.
lebih kurang 15 minit drive ke rumah pengantin.
sokayy lah kot kan.
kalau hotel kebanyakan memang kat pekan raub.
agak menjauh jugak la nak ke dong.
homestay ni rumah teres 2 tingkat.
ada 2 bilik kat tingkat atas. 1 bilik air kat tingkat bawah.
very basic but comfortable insyaAllah.

: : boleh parking 2 buah kereta : :

: : ruang tamu. ada tv : :

: : bilik 1 : :

: : bilik 2 : :

: : ruang makan : :

: : dapur : :
bilik air pun molek. tandas duduk.
peti ais, cerek, cawan pinggan semua ada.
so korang kalau mencari homestay kat raub, boleh contact Encik Zali 013 3764859

.: Camping <b>di Raub</b> Pahang, satu2nya yg unik !

Posted: 13 Feb 2013 03:26 AM PST

Aku dan anak-anak menghabiskan cuti Tahun Baru China dgn aktiviti camping dan tinggal dalam khemah di camp site, Raub Pahang. Camp site ini juga ada dusun durian.... yang bebas pesticide dalam semua aktiviti disini....dan boleh makan free jika datang musim durian gugur. 
Camp Site ini menjadikan slogan "back to nature" dgn usaha menjadikan hutan sebagai warisan yang perlu dipertahankan. Aktiviti yang dianjur mementingkan penjagaan hutan sangat menarik melalui aktiviti PEKA (Pertubuhan Perlindungan Khazanah Alam). Aku dah camping banyak kali sejak zaman sekolah  tetapi camping site ini adalah unik....sedikit kisah camp site ini aku ceritakan melalui photo berikut dan kenapa ianya sedikit unik !









Tiada ulasan:

Catat Komen

ads