Isnin, 15 April 2013

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


CaTaTaN <b>di BUKITTINGGI</b>/PADANG, INDONESIA - part 3

Posted: 27 Mar 2013 02:49 AM PDT

koleksi gambar kenangan...


Life Love Laugh: Teambuilding <b>di Bukit Tinggi</b> - Part1

Posted: 14 Mar 2013 11:28 PM PDT

Dah nak masuk hujung minggu, 
Kitekan budak baru. Kena tunjuk komitmen keje tu skit. 
Teambuilding ni under company lama aku..
Tapi banyak keje kena setlekan.
Biasalah kita kan vendor..
Barulah dapat tarikh yang best.
Tapi masa tu aku dah dapat offer keje baru kan..
Tapi plan kena diteruskan.
So, Bukit Tinggi je lah yang available.
Request kat PD, HQ kate xde.
Hari Sabtu pagi pun berkumpul kat tempat yang dijanjikan..
Tapi pukul 12 baru semua sampai.
Aku sempat lah g basuh kete kat gombak nun.
Perjalanan dalam sejam je macam tu.
Tapi kite hanya merancang...
Allah yang menentukan segalanya....
Kiteorang chck in kat Meranti Suite Park..
Minyak, makan, minum, penginapan, semuanya ditanggung!
Semua aktiviti terpaksa dipostpone ke hari Ahad..
Sebab ada kete member ni,
Elok dah kat resort nak check-in,
Nasib dah sampai, kalau dibuatnya jadi masa daki bukit tu..
Then pada masa yang sama, 
Salah sorang staff yang excident tu, 
Besi yang support bahu dia, dah terkeluar!
Ex-bos taknak amik risiko,
Terpaksa turun balik ke KL then terus hantar ke hospital.
So, xtvt untuk hari Sabtu tu, 
Aku n Aisa, skali dengan bos n family.
Petang tu mati akal tak tahu nak buat apa,
Aku n Aisa, g ketok bilik budak2 ni,
Kite mulakan bedtime story.
Baru seminggu tak jumpa..
Ntah sapa ntah buka tv channel masakan masa tu!
Then masing-masing boring,
Aku ajak dorang jalan2 sekitar resort ni.
Esok dah tak sempat dah kaaann..
Tak de tempat pun nak jalan,
Pusing-pusing kawasan resort..
Cafe ke, restoran ke, memang takde!
Bos memang ada bawa extra makanan, 
Tapi segan lah nak rasmikan dulu kan..
Walaupun kiteorang tak ramai mana,
Tapi dah rasa macam 1 family.
Bos bagi soalan, sapa yang perlu disalahkan bila jadi macam ni?
#ala, yang bos hantar sorang staff ke hospital tu.
Ni salah satu meningkatkan prestasi di alam pekerjaan.
1 soalan banyak jawapan kan..
Esoknya, bos n wife sediakan breakfast!
Tugas aku -- Kena call budak2 ni suh siap2 n datang breakfast!
Sorang je yang tak join, 
alasan amik kunci rumah baru -- katanyaa...
Tahulah dah kawin, but plz bg komitment sket!
Setiap kali ada outing ke,
bowling ke, ada je alasan. -.-''
Bukannya tiap-tiap minggu,
2bulan sekali je. Tu pun belum tentu.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads