Khamis, 18 April 2013

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search

06 di Cameron Highlands - Google Blog Search


Ladang Teh <b>di Cameron Highlands</b> | ! Love Is Cinta !

Posted: 10 Apr 2013 02:53 AM PDT

Assalamualaikum cinta.
Memandangkan sekarang dah jarang pergi bercuti so tiba-tiba teringat kisah mek cah di Cameron highland hari tu "Cameron Highlands : Bunga segar" & "Cameron Highlands : Yummy! strawberry". Di sebabkan hutang entri dengan sahabat blogger maka tergodek gambar sewaktu di Cameron highlands . memandangkan itu merupakan kali pertama mek cah menjejakkan kaki ke sana. Percutian dalam tempoh 5 jam di Cameron highlands sangat lah berpuas hati walaupun mek cah tidak bermalam disana. 
"Secara keseluruhan Cameron Highlands merupakan kawasan tanah tinggi yang paling menarik di Malaysia .Keindahan di Blue Valley Tea Estate,Gunung Brinchang,Tringkap dan petempatan Orang Asli Sungai Ruil cukup memukau. Ladang yang menghijau dan indah di sini diusahakan oleh Sungai Palas Boh Tea Plantation. Lain-lain tarikan ialah Wild Orchid Farm,Green Farm,Rose Valley Village,Butterfly Farm,Butterfly Garden,Kea Farm, Pasar Sayur,Uncle Sam Farm,Cactus Point,Tokong Sam Poh ,Cactus Valley,Strawberry Farm,rumah rehat dan padang golf." 
Ladang teh merupakan tempat yang popular di Cameron highland sekiranya para pengunjung menjekakkan kaki ke tanah tinggi Cameron highland ni. Susana yang nyaman dan sejuk dapat menenangkan fikiran seketika daripada pelbagai masalah.
Ahakss tempat strategic untuk menikmati pakej berbulan madu disini. Abadikan kenangan manis bersama yang tersayang disini yang pastinya harga resort dan hotel berpatutan. Boleh la survey harga hotel dan resort dulu sebelum berkunjung ke sini. 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads