Selasa, 16 April 2013

06 di janda baik - Google Blog Search

06 di janda baik - Google Blog Search


Anak Sungai <b>di Janda Baik</b> | Lemprica.Com

Posted: 27 Mar 2013 08:28 AM PDT

Waktu kami sampai petang Sabtu tu, Janda Baik hujan selebat-lebatnya . Berharap , jangan lah berterusan . Ye lah , datang jejauh ..nak lepak2 tepian anak sungai . Kalau dah hujan, al kisah camne pulak kan?

Dan dalam jam 4pm tu hujan dah berhenti.Yey. So tukarkan anak-anak baju tapi tak lah terjah anak sungai yang terletak depan Pondok Impian , dalam 2 minit berjalan kaki je. Tapi terjah pool nya yang source air adalah air sungai. Sejuk?Jangan cerita la.Gigil sebentar .

cecah air je mamat ni.sejuk.tu pun kadang2 paut terlebih kat mama dia.

selepas hujan.air kaler koko.arus deras.bahaya.

Dah sejam gitu berendam , so kami decided jom lah ke anak sungai.Lihat sekitaran . Air sungai time tu kaler cokelat dan sungguh deras. Berani mandi di tepian aje. Cecah2 kan kaki je. Tak berani nak duduk tetengah .

Lepas berendam , balik ke chalet..mandikan anak-anak , bagi susu semua dan marilah makan . Padahal jam 3pm gitu baru je makan berat kat warung berhampiran . Tapi dek kerana kesejukan , maka semua kelaparan. Makan dinner awal dalam kol 6pm+. Sebab jalan masuk nak ke Pondok Impian takde lampu jalan. Agak sukar la kalau bawak kereta dan berselisih dgn kenderaan lain. Sebab jalannya memang kecil .

yang kecik dah terkulai layu.kepenatan.dinner awal di Santap Restaurant.di tgh pekan kecil Kampung Janda Baik.

Esok nya , lepas balik breakfast , kami berendam di anak sungai hampir dua jam. Tu pun sedar-sedar tengok jam. Time tu memang anak sungai airnya jernih . And arus tak deras. Sejuk gila tapi tu yang best tu. Anak-anak pun asik la dok berangan tak sudah bermain . :)

keesokkan harinya.anak sungai berhampiran Pondok Impian. hanya 2 minit jalan kaki je.heaven!

berangan.bermain.nikmat.

Bila settle semua berendam..tu dia, tangan memasing dah kecut rupanya.Balik chalet, siapkan anak-anak, dan kami pun check out. Destinasi seterusnya?

SetiaKekalAbadi *SKA*: Berkelah <b>di Janda Baik</b>

Posted: 01 Apr 2013 07:49 PM PDT

Cuti sekolah hari tu bawak anak buah berkelah kat Janda Baik..
sebenarnya dah lama nak datang ke mari tapi ader jer hal yang tak dapat dielakkan
akhirnya dapat jugak kami ke mari..
bergerak dari rumah pukul 7 pagi sampai sana dalam 8.20 pagi
yelah pertama kali pergi tak tau sangat jalan dan banyak persinggahan 
beli barangan keperluan berkhemah dan jajan

 kami melalui kawasan rehat di Genting Sempah untuk ke Janda baik..
waktu nie masih lagi berkabus tebal
petunjuk kami adalah papan tanda  ILMU(Institut Latihan Memperkasa Umno)
terus sahaja nampak gerbang Selamat Datang di sebelah kanan dan papan tanda di atas ikut saja
nampak anak panah Sek. Keb. Janda Baik..ikut sahaja terus
kebetulan snap gambor ada bendera kat situ..maklumlah kereta tengah bergerak tak sempat berhenti pun
terus sahaja perjalanan dan akan nampak papan tanda Riverside di sebelah kiri yang menjadi destinasi perkelahan kami
terus lagi dan jumpalh Riverside nie yang terletak di tepi jalan..

 ini pondok yang daku dah book awal2

 pondok yang kami sewa rm 17..
termasuk penggunaan bilik air, tandas dan parking
 sungai depan pondok buluh pilihan kami

 deretan pondok lain milik Riverside
pondok pilihan  en hubby yang ada di Riverside nie, en hubby duk pujuk2 daku untuk bermalam di sini..huhuhu tak mau
 anak2 buah dah tak sabor nak mandi 
sarapan pagi yang kami beli di kedai kampung di janda baik..boleh tahan sedap..
beli tujuh bungkus nasi lemak dan daging goreng
kedainya terletak depan lagi dari Riverside nie kalau tak salah lepas pada sekolah kebangsaan

daku mengoreng nugget untuk budak2 nie sambil diaorang berendam
nie dapat berendam lepas en hubby siap membakor ayam untuk makan tengahari..
air boleh tahan laju..dan tempat kami nie dalam sikit,
takut biarkan budak2 nie mandi sendiri
lepas berendam kami makan tengahari dan sambung berendam lagi
berendam sampai petang..pukul 5 kami gerak balik Putrajaya..dalam keta semua lembik tido kepenatan..en hubby jer yang stay sebab drive..

Bercuti <b>di Janda Baik</b> Pahang | HARI INI DENGAN SENYUMAN...

Posted: 19 Mar 2013 09:12 PM PDT

Cuti raya cina Feb 2013, kami berkesempatan berjalan-jalan ke Janda Baik pahang...tujuan nak tenangkan fikiran selepas macam2 yang berlaku. so amat sesuai la dengan tempat ni yang nyaman, aman damai, tenang, sejuk....kami stay kat Cheringin Hill resort. Memang best tempat ni kat atas bukit...sejuk mata memandang...swimming pool ada..tapi sejuk la...tp mikael sanggup jugak mandi..terketar-ketar mandi...hahaha...
mandi kt tepi2 je...apsal ntah takut nk ketengah...


ni mikael yg tolong ambil gambar...pandai dah anak bujang aku ni...hehe...


sejuk air ni...camne la boleh mandi jugak ni...huhu...


nampak tak budak kecik tu...jauh kemain...orang dh nak balik..dia nak main lagi...btw, nampak tak kete comel sebelah tu..tu la kereta baru saye..hehe...tukar daripada kenari manual ke Myvi Auto...tujuan sebenar sbb nk tuka auto...x larat dh nk bawak manual...
Mikael dah pandai bergaya sekarang...tengokla pic dia..ni sume bukan candid tau..ni dia yang buat gaya2...hahaha....dah besar anak bujang aku ni....

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads