Selasa, 9 April 2013

06 di temerloh - Google Blog Search

06 di temerloh - Google Blog Search


Kapal selam &#39;Scorpene&#39; <b>di Temerloh</b>

Posted: 07 Apr 2013 05:23 AM PDT

TEMERLOH: Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia Nasrudin Hassan hari ini merasmikan markaz Unit Peti Undi (UPU) Paya Jauh di sini sebagai tanda persediaan berdepan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) ini.

Uniknya di UPU ini, mereka turut membina replika sebuah kapal selam gergasi mengambil sempena isu skandal Scorpene yang pernah menggemparkan negara sebelum ini.

Replika kapal gergasi itu dibalut dengan kain hijau dan tertera logo pangkah PAS serta bendera Malaysia.

Bersebelahan dengannya juga turut dibina replika wau bulan.

Kedua-dua replika tersebut dibina sebagai menyuntuk semangat dan menyatakan kesungguhan jentera parti di UPU tersebut untuk berkerja memenangkan PAS.

Ianya juga sebagai simbol perang pilihan raya sudah bermula, sekaligus mewarnai suasana sepanjang kempen.

Majlis tersebut turut dihadiri Yang Dipertua PAS (YDP) Temerloh Jusoh Darus, Naib YDP Syed Hamid, Pengarah Majlis Tindakan Dun (MTD) Semantan Firdaus, serta Ketua Pemuda PAS Kawasan Temerloh Sukri Suib dan AJK PAS kawasan yang lain.

Hampir 100 orang terdiri saripada masyarakat setempat turut hadir pada majlis itu tadi.

KedahLanie.info: Betulkah Saifuddin Abdullah Gugur <b>di Temerloh</b> <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2013 02:30 AM PDT

Saifuddin Abdullah Gugur?
Timbalan menteri pengajian tinggi, Saifuddin Abdullah dijangka bakal digugurkan dari senarai calon, menguatkan spekulasi bahawa namanya sudah tidak berada dalam kedudukan calon pilihan perdana menteri, Najib Altantuya.
Ia juga menguatkan spekulasi bahawa parlimen Temerloh tidak akan ditandingi Umno seperti kelazimannya memandangkan parti itu akan bertukar kerusi dengan MCA yang menyerahkan Kuantan kepada Umno untuk menentang penyandang, Fuziah Salleh.
Saifuddin dalam mesej di Twitter sebentar tadi mengucapkan tahniah dan selamat datang kepada calon PAS-Pakatan Rakyat, Nasrudin Hassan yang sah bertanding kerusi Temerloh dalam satu sidang media oleh presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang di Kuala Lumpur sebentar tadi.

Kerusi Temerloh secara tradisinya ditandingi Umno, namun oleh kerana Umno mahukan Kuantan maka Temerloh dijangka diserahkan kepada MCA sekaligus berakhir sudah penguasaan parti itu di bandar kedua terbesar di Pahang itu.
Ahli majlis tertinggi Umno itu sudah lama disenarai sebagai antara calon yang bakal digugurkan kerana kerap kali menentang dasar Najib Altantuya selain mempertikaikan banyak polisi dan dasar kerajaan termasuk Akta Perhimpunan Aman (APA 2012). 
http://jalanpulang1978.blogspot.com/2013/04/pecah-berita-saifuddin-abdullah-gugur.html

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads