Ahad, 9 Jun 2013

06 di cherating - Google Blog Search

06 di cherating - Google Blog Search


My Beloved Family ; My Sweet Home: Kami <b>di Cherating</b>, Pahang

Posted: 06 Jun 2013 10:02 PM PDT

Still school holiday, dengan we all sekali feel sibuk-sibuk nak bercuti. Cuti 2 minggu, bosan duduk rumah tak habis-habis anak aku tanyer, bile kita nak pergi jalan lagi. Sian pulak, duduk umah...dok asik mengadap citer tak upin ipin,boboi boy, wonder pet, dora... tu je lah kerja diorang musim cuti sekolah ni.

Pack barang2, siap masak nasi lemak, goreng keropok lekor, nugget, segala macam lauk pauk la.

Dalam pukul 10.30 pagi kitorang sampai di Cherating. Duduk Homestay Cherating Damai.Angkut semua barang, rileks2 sekejap, lepas zohor nak ke Pantai Cherating.

Sampai2 still panas terik lagi, tapi Iman dah pandang laut...haha mesti anak aku sorang ni dah tak sabar nak terjun laut.



Panas sangat, so hubby pi ajak main kite dulu. Iman dah merajuk2 dah...lepas di pujuk2 excited pulak dia main kite.

Seperti biasa semangat jer anak-anak aku, nampak laut lagi la semangat. Memang menyengeh jer masing2.

Sara yang dah out of control, berlari terjun kat pantai. Tak sempat-sempat nak tukar baju.

Just remind her not to go to far. "Okey2 mama...kakak tau".

Dah puas main layang-layang dia, continue berendam, cuaca agak terik, tapi nak berendam jugak.Biar budak-budak ni main puas-puas. Nanti balik rumah kurang sikit mengomelnyer.

Amni, yang excited tapi still takut2 sebab ni first time aku bawak dia pergi beach.

Lepas berendam, Iman continue main layang-layang dia.

Shot view cantik di Cherating
Almost nak maghrib baru balik. Tonight going to have dinner di Kemaman. Cari sata, since Cherating - dah dekat dengan border to Kemaman.
Bye-bye Cherating, see you again

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads