Khamis, 1 Ogos 2013

06 di bukit tinggi - Google Blog Search

06 di bukit tinggi - Google Blog Search


Anida @ Aini Marisha: Throwback-<b>Bukit Tinggi</b>

Posted: 10 Jul 2013 08:08 PM PDT

 Assalamualaikum.....

Gambar2 kat bawah ni adalah masa saya dan family pergi ke Bukit Tinggi, Pahang pada hujung tahun lepas....15 Disember 2012 kalau tak silap. Ini kali kedua saya dan family datang ke sini. Masa first time datang lama sangat dah. Saya rasa lebih 10 tahun dah baru saya jejakkan kaki semula di sini. Bukit Tinggi ni dekat dengan Janda Baik, Pahang. Actually kami nak lah bermalam ni Janda Baik tapi oleh kerana cuti sekolah semua hotel dan resort di sana semua fully booked. Termasuklah jugak hotel di Bukit Tinggi ni jugak. Frust betul tak dapat bermalam kat sini sebab kawasan dia cantik2 ala-ala ovrsea la kan. Tak ada lah apa nak ceritakan sangat pasal Bukit Tinggi ni sebab kami pergi pusing-pusing dalam 4  jam kot...itupun sebab hujan lebat sangat hari tu dan susah nak bergerak.

Masa nak masuk kawasan Bukit Tinggi ni kita kena bayar per person dalam RM......(lupa la). Tapi tak lah berapa mahal sangat. Dia bukan kira 1 kereta tapi 1 orang ya. Kat dalam Bukit Tinggi ni ada Taman Jepun, ada aktiviti seperti memanah, flying fox dan kawasan macam dekat Peranchis  ni. So layan la gambar2 ya.... 

































Okey...itu sahaja corat coret tentang perjalanan ke Bukit Tinggi. Adios dulu.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads