Khamis, 8 Ogos 2013

06 di karak - Google Blog Search

06 di karak - Google Blog Search


Seram! Pontianak Dirakam Sedang Terbang <b>Di</b> Lebuhraya <b>Karak</b> <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2013 08:49 PM PDT

Kisah seram di jalan Karak, bukanlah satu perkara baru dalam masyarakat Melayu pada hari ini. Sehinggakan jalan cerita ini juga turut dijadikan sebuah Filem oleh pihak KRU yang bertajuk Karak. Baru-baru ini kecoh di laman internet terutamanya di laman Facebook apabila satu video 'seram' tersebar meluas kepada pengguna-pengguna Facebook. Video itu menunjukkan tentang lembaga pontianak sedang terbang di kawasan tersebut. Benarkah? Boleh tonton video di atas.
Dalam video 'seram' iaitu 'Pontianak …merayau di KM 42 Bukit Tinggi arah ke Kuantan', jelas menunjukkan terdapat kelibat hantu atau pontianak yang sedang berdiri di tepi jalanraya.

Kalau ditonton sepanjang video itu, pontianak itu sekejap mencecah tanah, dan sekejap kemudian dia terbang ke langit.

Meremang jugalah bulu roma!

Video itu juga jelas menunjukkan kelibat pontianak itu walaupun dirakam dengan hanya menggunakan telefon bimbit sahaja.

Opss!

Jangan terpedaya! Itu hanyalah video yang sengaja diada-adakan.

Yang sebenarnya, kelibat pontianak yang dilihat itu hanyalah lakonan semata-mata.

Tak percaya? Cuba tonton video yang lagi satu.

Video yang kedua itu menunjukkan perjalanan sebenar sewaktu proses pengambaran filem berjudul 'Momok Jangan Panggil Aku' arahan M. Jamil.
Jadi, bagi penonton-penonton yang sedang menyaksikan pengambaran yang dijalankan di highway itu, memanglah sengaja merakam 'aksi' pontianak manusia yang terbang.

Lagi pun, video ala-ala 'seram' itu sudah lama berada di laman You Tube. Sekarang saja baru disebarkan.Seram! Pontianak Dirakam Sedang Terbang Di Lebuhraya Karak (Video) 10 out of 10 based on 10 ratings. 10 user reviews.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads