Selasa, 3 Disember 2013

06 di jerantut - Google Blog Search

06 di jerantut - Google Blog Search


400 Rumah Perumahan Generasi Baharu Felda <b>di Jerantut</b> | Suara <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2013 09:49 PM PST

400 Rumah Perumahan Generasi Baharu Felda di Jerantut

JERANTUT – Sebanyak 400 unit kediaman di bawah projek Perumahan Generasi Baharu Felda (PGBF) akan dibina tidak lama lagi di Felda Padang Piol dan Sungai Retang, dekat sini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tahan, Datuk Wan Amizan Wan Abdul Razak berkata, sebanyak 26 unit kediaman berkenaan sudah siap dibina tahun ini dan akan diserahkan secepat mungkin kepada pemohon yang berjaya menerusi temuduga.

"Pihak pengurusan Felda juga akan memastikan cara pembayaran sewa beli rumah dengan pihak bank untuk membantu meringankan beban generasi kedua yang masih tinggal dengan ibu bapa masing-masing di tanah rancangan ini," katanya kepada pemberita di Felda Padang Piol di sini baru-baru ini.

Katanya, sebuah kediaman PGBF bernilai kira-kira RM80,000 dan peminjam mampu membayar balik hutang bank berasaskan peraturan pembayaran tidak membebankan pemilik yang digariskan oleh Felda dan institusi kewangan berkenaan. – Utusan Malaysia

NOTA: KEPADA WARGA FELDA YANG MEMPUNYAI PERKONGSIAN, LUAHAN, PENDAPAT DAN CADANGAN UNTUK DIMUATKAN DIDALAM FeldaVoice BOLEH HUBUNGI EDITOR MELALUI EMAIL DI editor.feldavoice@gmail.com

Artikel disiar pada November 24, 2013 - 4:49 am oleh Nor Azlina Shaari

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads