Selasa, 3 Disember 2013

06 di rompin - Google Blog Search

06 di rompin - Google Blog Search


Suasana Banjir <b>Di Rompin</b> & Kuantan Negeri Pahang | ANa Ahmad

Posted: 02 Dec 2013 08:13 AM PST
Assalamualaikum


Gambar banjir teruk di Rompin dan Kuantan, Pahang - Kawasan Rompin dan Kuantan, Pahang dilanda banjir teruk awal pagi tadi sehingga menyebabkan kerosakan teruk harta benda. Kira-kira 100 penduduk dari perkampungan Orang Asli Kampung Kesing, Rompin terpaksa dipindahkan seawal jam 10.00 pagi tadi.
Menurut jurucakap polis, hujan lebat sejak semalam menyebabkan beberapa kawasan di Sungai Lembing, dinaiki air dan jalan utamanya terpaksa ditutup. Jambatan Sungai Charu di Kilometer 28, Jalan Sungai Lembing-Kuantan pula terpaksa ditutup bagi semua kenderaan kerana ditenggelami air.
Berikut ialah beberapa keping gambar sekitar banjir teruk yang melanda daerah Rompin dan Kuantan, Pahang sekitar pagi Isnin. Penduduk di kawasan berkenaan diharap berhati-hati dan mengambil ikhtiar untuk berpindah jika air mula naik atau keadaan semakin berbahaya untuk diduduki.


Sumber

Best regards,

LIKE , TWEET dan COMMENT daripada anda amatlah Ahmad hargai . Tq :)

** LOMPIN_LAI **: <b>ROMPIN DI</b> SANA SINI - PART 32

Posted: 22 Nov 2013 07:08 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Se bagai jalan keluar untuk menambah pendapatan, semakin ramai penduduk kampung terutama dari Kampung Jawa, Rompin telah mengambil keputusan berniaga se cara kecilan dengan membuka gerai di tepian jalan ...

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads