Isnin, 17 Februari 2014

06 di ketari - Google Blog Search

06 di ketari - Google Blog Search


KAITAN ADUN <b>Ketari</b> Lee Chin Chen, ADUN Kajang <b>...</b> - celah gelegar

Posted: 04 Feb 2014 10:27 PM PST


Admin FB Friends of BN telah tersilap meletakkan gambar ADUN Ketari Lee Chin Chen di dalam poster yang merujuk kepada isu DUN Kajang yang mana bekas ADUN nya adalah Lee Chin Cheh baru meletakkan jawatan untuk memberi laluan kepada Anwar baru-baru ini.

Ini mungkin disebabkan nama kedua-dua ADUN ini hampir sama. Namun apa pun, perangai Cina mereka sama sahaja. Cina DAP ke Cina PKR sama saja.

 
Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang dari PKR, Lee Chin Cheh sebelum ini meminta maaf melepaskan jawatan ADUN Kajang kerana tidak mampu menyempurnakan tugas, walaupun hakikatnya beliau meletakkan jawatan bagi memberi laluan kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding di Dewan Undangan Negeri (DUN) itu.

Chin Cheh berkata, beliau melepaskan jawatan ADUN di DUN berkenaan kerana merasakan beliau tidak mampu menyempurnakan tugas kepada rakyat di kawasan tersebut.

"Saya ingin memohon jutaan kemaafan daripada rakyat di Kajang ini. Saya tidak dapat sempurnakan tugas saya sebagai wakil rakyat di sini,

"Saya ingin mengambil kesempatan pada pagi ini untuk merakamkan terima kasih yang tak terhingga kerana telah memilih saya sebagai calon di DUN Kajang (pada Pilihan Raya Umum Ke-13 atau PRU-13)," kata Chin Cheh.

Chin Cheh berkata demikian semasa berucap pada majlis taklimat kepada jentera PKR bagi menghadapi Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Kajang di Dewan Orang Ramai Sungai Sekamat, di sini hari ini.

Sementara itu dalam sidang akhbar kemudian, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali memberi tahu wartawan bahawa terdapat perjanjian antara Anwar, yang juga Ketua Umum PKR, dengan Chin Cheh.

"Memang ada perjanjian kalau tidak takkan Chin Cheh ada di sini. Dia bersetuju meletakkan jawatan. Bagaimana Anwar hendak bertanding kalau dia tidak letak jawatan?," kata Azmin.

Mengulas mengenai sama ada Chin Cheh menjadi kambing hitam hanya disebabkan pakatan pembangkang mahu membolehkan Anwar ibrahim bertanding, Azmin berkata: "Dia tidak hitam pun, dia bukan kambing, dia menawarkan (diri), kalau tidak takkan dia hadir (hari ini)."

PERJANJIAN SULIT ANTARA ANWAR, LEE CHEN CHEH DAN AZMIN

Berdasarkan sumber yang boleh dipercayai, antara mereka dikatakan telah mempunyai satu "Perjanjian SULIT" atau 'mutual understanding' dimana Anwar menjanjikan "Win Win Situation" untuk mereka yang terlibat dalam episod drama ini.

Setelah Anwar Ibrahim mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Selangor yang baru, beliau akan melantik bekas YB Kajang Lee Chen Cheh sebagai Setiauasa Politik MB yang baru. 

Dengan 'kuasa' yang ada sebagai Setpol MB, tidak susah untuk Lee Chen Cheh menguruskan Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Kajang. Cuma bertukar jawatan sahaja, namun tugas untuk jaga pengundi Kajang masih dilaksanakan oleh Lee Chen Cheh.  

Rombakan EXCO akan dibuat dimana Azmin Ali akan dilantik sebagai Exco Kanan.

Tugas Exco Kanan saling tak tumpah seperti Timbalan MB, Azmin akan lebih banyak memainkan peranan mentadbir kerajaan negeri Selangor dan Anwar akan memberikan alasan beliau hendak tumpukan matlamat Menawan Putrajaya PRU 14. 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads