Isnin, 17 Mac 2014

06 di kuala lipis - Google Blog Search

06 di kuala lipis - Google Blog Search


<b>Lipis</b>: Pelajar Tingkatan Dua <b>Di</b> Temui Mati Lemas Semalam <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2014 06:40 PM PST

KUALA LIPIS - Kegembiraan enam rakan mandi di Sungai Lipis berhampiran jambatan Kampung Binjai, di sini bertukar tragedi apabila seorang daripada mereka ditemui mati lemas, pagi semalam.

Ketua Polis daerah, Superintendan Abdul Razak Hassan berkata, mangsa, Muhammad Hazwan Sallehuddin, 14, pelajar Tingkatan Dua Sekolah Menengah Agama Al Attas, Pekan lemas ketika mandi di sungai berkenaan kira-kira jam 10.30 pagi.

Menurutnya, sebelum kejadian, mangsa bersama lima yang lain bermain bola di kawasan berhampiran sebelum seorang daripada mereka mengajak untuk mandi sungai.

"Mangsa pulang ke rumah dahulu sebelum datang beberapa minit kemudian untuk menyertai rakan-rakannya mandi sungai," katanya.

Abdul Razak berkata, Muhammad Hazwan cuba menyeberang sungai untuk ke tempat rakannya mandi di bahagian tengah sungai namun mangsa dihanyutkan arus deras.

Menurutnya, rakan cuba membantu menyelamatkan mangsa tetapi gagal sebelum bertindak memanggil orang kampung.

"Beberapa penduduk yang datang membantu mencari Muhammad Hazwan dan berjaya menemuinya kira-kira 100 meter dari lokasi awal dia dibawa arus.

"Mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lipis untuk dibedah siasat sebelum dituntut ahli keluarga untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Binjai," katanya. #sumber

Kenangan Yuchuilang: Hotel Lipis Plaza <b>Kuala Lipis</b>

Posted: 03 Mar 2014 03:30 PM PST


Kami menginap di Hotel Lipis Plaza ketika melancong di Kuala Lipis.
Hotel Lipis terletak di No 6, Kompleks Taipan, Jalan Lipis Benta Pahang.
Wifi tersedia untuk tetamu di Hotel Lipis Plaza tetapi terhad di sekitar lobi hotel sahaja.
Bilik tamu Hotel Lipis Plaza cerah dan bersih. Walaupun bilik standard ini tidak luas tetapi selesa untuk dua orang.
Kadar bilik Hotel Lipis Plaza termasuk sarapan pagi. Restoran dibuka pada 7:00 am hingga 10:30 pm untuk sarapan pagi, makan tengahhari dan makan malam.
Terdapat sebuah basikal antik di ruang lobi hotel. Pihak pengurusan Hotel Lipis Plaza patut menyediakan penerangan tentang basikal ini supaya pengunjung dapat tahu tujuan mempamirkan basikal tersebut.

Post Berkaitan
Penulis Blog Artikel
Profil Google Zuiyanhong

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads