Rabu, 30 April 2014

06 di cherating - Google Blog Search

06 di cherating - Google Blog Search


Kebakaran Hutan Kini Makin Kritikal <b>Di</b> Kawasan <b>Cherating</b> <b>...</b>

Posted: 26 Apr 2014 08:30 PM PDT

KUANTAN - kebakaran hutan di kawasan Cherating dan Sg.Ular masih berlaku menyebabkan kawasan sekitar diseliputi jerebu yang amat membahayakan dimana sudah berlanjutan lebih 1 minggu.Menurut pegawai bomba yang bertugas kawasan kebakaran meliputi keluasan hampir 200 ekar dan kebanyakkannya kawasan tanah gambut.

Kesusahan pihak Bomba dalam mengawal kebakaran dirasai sendiri dengan kehadiran Dato' Mustaffar Kamal, Ketua UMNO Bahagian Indera Mahkota yang meluangkan masa melawat kawasan kebakaran dan beramah mesra dengan anggota bomba yang bertugas.

Dikesempatan itu beliau' telah bermurah hati menyampaikan sumbangan paip air utk kegunaan pihak bomba yang mana punca air amat jauh dan perlu mencari alternatif lain iaitu boreng air.


Beliau turut melawat dan beramah mesra dengan anggota di sekitar kem sementara yang dibina sebagai bilik gerakan memantau kebakaran. Turut hadir ialah En Abdul Razak b Awang Ngah, Ketua Kampung Cherating.

Beliau berterima kasih kepada semua anggota dalam mengawal kebakaran tidak mengira masa selama 24 jam sehari. Beliau juga akan turut sama memantau dari segi kelengkapan lain yang diperlukan. #sumber

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads