Selasa, 8 April 2014

06 di karak - Google Blog Search

06 di karak - Google Blog Search


BERHATI-HATI "PERBUATAN KHIANAT" <b>DI</b> LEBUHRAYA <b>KARAK</b> <b>...</b>

Posted: 29 Mar 2014 04:33 AM PDT

Penulis mendapat maklumat tentang perbuatan khainat di lebuhraya karak. Sebaiknya anda yang melalui dan membawa kenderaan terutama motorsikal dan kereta sila berhati-hati. Ini adalah peringatan buat kita semua supaya lebih berhati-hati. Berita dan kisah seumpama ini mungkin orang Pahang sudah sedia maklum. MOHON SHARE PADA ORANG LAIN SUPAYA TIDAK MENJADI MANGSA. Sesungguhnya malang itu tidak berbau. Mesej ini diterima melalui Facebook.

"assalamulaikum admin, saya nak minta tolong sangat2... admin tolong nasihatkan sesiapa yang guna highway karak supaya lebih hati2 bila lalui selekoh-selekoh merbahaya di highway karak ini, ada minyak kalau keadaan hujan mesti akan ada berlaku kemalangan. Semalam karak hujan, lebih 7 kejadian kemalangan telah berlaku. Saya tak sanggup melihatnya. Sebab itu saya mintak tolong dengan admin supaya memberi tahu orang ramai yang menguna dan melalui lebuhraya karak ini lebih berhati-hati. Kawan saya sendiri dan ramai lagi yang telah menjadi mangsa. Selekoh wajib perlu anda berhati-hati ialah KM 75, KM71 (Selekoh sungai dua ), KM69. Sebaiknya anda terus berhati-hati daripada susur keluar tol karak sehingga ke tol Bentong."

Difahamkan juga ada perbuatan khianat daripada mereka yang tidak bertanggungjawab dengan menabur paku, pasir, minyak dan sebagainya bagi tujuan berlakunya kemalangan dan mereka yang tertentu akan mendapat habuan dan keuntungan daripada perbuatan tersebut.

Pandu cermat jiwa selamat ingatlah orang tersayang.

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

Pelajar UiTM maut dalam kemalangan <b>di</b> KM23.6 Lebuhraya <b>Karak</b> <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2014 06:12 AM PST


Hari ni perjalanan aku dari Kuantan menuju ke Bandar Baru Bangi menyaksikan beberapa kejadian kemalangan kenderaan. Aku ceritakan sebahagian...

Selepas terowong Karak, di kawasan 'gear rendah' terdapat sebuah treler yang membawa 'mini tank' telah tergolek di lorong paling kanan.

Depan lagi..berhampiran Stesen Penguasa JPJ Gombak sebuah Subaru Impreza bewarna hitam pula sudah 'tidur mengereng' di tepi jalan. Satu bahagian tingkap sisi menghadap tanah dan satu lagi menghadap langit.

Depan lagi.. Aku nampak sebuah motosikal yang agak 'hancur' di tepi jalan..

Dalam berita TV tadi ada kisah kemalangan sebuah motosikal di KM23.6 Lebuhraya Karak-Gombak. Apabila aku amati rupa-rupanya kejadian itu adalah motosikal yang aku tengok 'hancur' tadi. Menurut berita, mangsa bernama Muhammad Izzuddin Md Asran berumur 22 tahun dari Janda Baik Pahang dalam perjalanan ke UiTM Shah Alam untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Ijazah.

Menurut sumber, motosikal yang ditunggang telah hilang kawalan lalu terbabas dan merempuh tiang lampu jalan. Mangsa tercampak ke dalam longkang berhampiran dan maut ditempat kejadian.

Takziah buat keluarga mangsa

BERHATI-HATI "PERBUATAN KHIANAT" <b>DI</b> LEBUHRAYA <b>KARAK</b> <b>...</b>

Posted: 29 Mar 2014 06:04 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Penulis mendapat maklumat tentang perbuatan khainat di lebuhraya karak. Sebaiknya anda yang melalui dan membawa kenderaan terutama motorsikal dan kereta sila berhati-hati. Ini adalah peringatan buat kita semua ...

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads