Ahad, 4 Mei 2014

06 di jengka - Google Blog Search

06 di jengka - Google Blog Search


Blog <b>Jengka</b>: <b>di</b> felda <b>jengka</b> 9 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 10 Apr 2014 09:37 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 15 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 26 Mar 2014 03:46 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 9 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 09 Mar 2014 09:03 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 9</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 08 Nov 2013 09:52 PM PST

URL Sumber Asal :- di felda jengka 9 - Google Blog Search

Bina Litar Perlumbaan RM1.9juta <b>Di Jengka</b> myNewshub

Posted: 13 Apr 2013 02:12 AM PDT


MARAN – Langkah Felda meluluskan pembinaan litar perlumbaan dengan kos RM1.9 juta di Bandar Tun Abdul Razak, Jengka di sini, antara lain bertujuan menjana ekonomi penduduk setempat di samping menjadi platform mencungkil bakat baharu dalam sukan permotoran negara.

Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad berkata pembinaan litar itu juga bertujuan melahirkan generasi kedua Felda yang lebih sihat dan berdaya maju.

"Kemudahan ini disediakan kepada warga peneroka dan generasi muda bagi memberi nilai tambah kepada mereka dalam usaha menjadikan masyarakat Felda sebagai contoh.

"Pihak pengurusan Felda sentiasa mengambil berat keperluan generasi muda dan menyedari bahawa golongan belia ini memerlukan satu tempat untuk memudahkan mereka berkumpul bagi melakukan aktiviti sukan dan riadah," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan majlis pecah tanah projek Litar 'Sprint Test' Bandar Tun Abdul Razak semalam. Turut hadir Pengarah Besar Felda Datuk Faizoull Ahmad dan Pengerusi Majlis Belia Felda negeri, Datuk Wan Amizan Wan Abd Razak.

Isa berkata litar itu yang dibina di lokasi yang jauh dari kawasan kediaman diharapkan dapat membanteras masalah sosial seperti lumba haram dalam kalangan belia Felda. – BERNAMA

Bina Litar Perlumbaan RM1.9juta Di Jengkahttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/Tan-Sri-Mohd-Isa-Abdul-Samad.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/Tan-Sri-Mohd-Isa-Abdul-Samad-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

MARAN - Langkah Felda meluluskan pembinaan litar perlumbaan dengan kos RM1.9 juta di Bandar Tun Abdul Razak, Jengka di sini, antara lain bertujuan menjana ekonomi penduduk setempat di samping menjadi platform mencungkil bakat baharu dalam sukan permotoran negara. Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad berkata pembinaan litar itu juga bertujuan...

MARAN - Langkah Felda meluluskan pembinaan litar perlumbaan dengan kos RM1.9 juta di Bandar Tun Abdul Razak, Jengka di sini, antara lain bertujuan menjana ekonomi penduduk setempat di samping menjadi platform mencungkil bakat baharu dalam sukan permotoran negara. Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad berkata pembinaan litar itu juga bertujuan melahirkan generasi kedua Felda yang lebih sihat dan berdaya maju. "Kemudahan ini disediakan kepada warga peneroka dan generasi muda bagi memberi nilai tambah kepada mereka dalam usaha menjadikan masyarakat Felda sebagai contoh. "Pihak pengurusan Felda sentiasa mengambil berat keperluan generasi muda dan menyedari bahawa golongan belia ini memerlukan satu tempat untuk memudahkan mereka berkumpul bagi melakukan aktiviti sukan dan riadah," katanya. Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan majlis pecah tanah projek Litar 'Sprint Test' Bandar Tun Abdul Razak semalam. Turut hadir Pengarah Besar Felda Datuk Faizoull Ahmad dan Pengerusi Majlis Belia Felda negeri, Datuk Wan Amizan Wan Abd Razak. Isa berkata litar itu yang dibina di lokasi yang jauh dari kawasan kediaman diharapkan dapat membanteras masalah sosial seperti lumba haram dalam kalangan belia Felda. - BERNAMA

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 3 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 28 Feb 2014 09:55 PM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 6 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 17 Feb 2014 01:34 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 20 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 02 Feb 2014 09:23 PM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 20</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 26 Oct 2013 09:58 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG PAHANG: 06 <b>di</b> maran - Google Blog Search

Posted: 26 Oct 2013 01:53 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sebanyak 400 Rumah Generasi Baru Di Bina <b>Di Maran</b>

Posted: 20 Aug 2013 11:22 AM PDT

MARAN - Felda bersetuju membina 400 unit rumah Perumahan Generasi Baharu Felda (PGBF) di empat tanah rancangan agensi itu dalam kawasan Parlimen Maran tahun ini. Ahli Parlimen Maran, Datuk Ismail Abdul Muttalib berkata, projek itu merupakan satu usaha berterusan kerajaan melalui Felda bagi menyediakan tempat tinggal lebih selesa kepada anak peneroka yang tinggal dalam tanah rancangan. Menurutnya, antara tanah rancangan terpilih ialah Felda Jengka 1, Jengka 2, Jengka 6 dan Felda Tajau yang dianggap sebagai projek perintis PGBF dalam Parlimen Maran yang mengandungi 12 tanah rancangan Felda. "Felda komited membina rumah di bawah PGBF di semua tanah rancangan Felda seluruh negara secara berperingkat bagi memenuhi keperluan kediaman kepada generasi baharu yang berkeluarga. "Pembinaan itu akan dibuat mengikut fasa kerana membabitkan kos tinggi dan kekurangan kontraktor berwibawa bagi melaksanakan projek berkenaan,'' katanya. Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Dewan Semai Bakti bernilai RM800,000 dan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Felda Jengka 6 di sini baru-baru ini. Yang turut hadir, Timbalan Pengurus Besar Felda Wilayah Jengka, Sapie Embong; Pengurus Felda Jengka 6, Mohamad Radzi Rahmat dan Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Felda Jengka 6, Saharuddin Lela. Ismail yang juga Timbalan Menteri Sumber Manusia berkata, projek di empat tanah rancangan itu kini dalam pemilihan kontraktor dilantik Felda iaitu setiap unit rumah yang dijual lebih rendah berbanding harga pasaran. #sumber

Pakat-Pakat Kalih: Peneroka <b>Felda</b> Membuat Bantahan Depan <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2013 11:20 PM PDT

18 September 2013 - Lebih 150 peneroka di lapan tanah rancangan Felda Wilayah Jengka, di sini mengadakan himpunan bantahan penurunan kadar perahan gred (KPG) sawit yang dihantar ke Kilang Sawit Felda Jengka 3, pagi semalam.

Himpunan di hadapan kilang itu membabitkan peneroka Felda Jengka 2, 3, 4, 5, 6, 7, Felda Ulu Jempol dan Felda Bukit Tajau.
Seorang peneroka Felda Jengka 2, Mohd Nasir Abu Hussin, 70, berkata, penurunan KPG itu berlaku lebih sebulan lalu yang mana sebelum ini, KPG dinilai sekitar 20 peratus dan ke atas.
Menurutnya, ada dalam kalangan peneroka memiliki KPG sebanyak 16 hingga 18 peratus sahaja sekali gus menyebabkan mereka mengalami kerugian.
"Selama lebih 15 tahun saya hantar buah ke kilang terbabit, belum pernah lagi KPG turun sehingga ke tahap ini.
"Jika jumlah KPG 18 peratus, didarab dengan harga ditetapkan bagi setiap perahan seperti hari ini (semalam) RM24, jumlahnya RM432. Jumlah terbabit didarab pula dengan jumlah tan sawit yang digredkan," katanya.
"Kalau KPG 20 peratus, bolehlah kami dapat RM480, jadi di situ kami rugi RM50. Jika tiga tan sawit, kami rugi RM150," katanya.
Dia berkata, segelintir peneroka memperoleh pendapatan bersih RM300 sebulan sedangkan mereka terpaksa menanggung upah pekerja, baja dan pelbagai keperluan lain.
Seorang anak peneroka Felda Jengka 7, Shamsuri Senapi, 32, berkata, hanya kilang terbabit sahaja mempunyai kadar perahan rendah daripada 20 peratus.
"Ada rakan maklumkan saya KPG di Felda Jengka 21 sebanyak 21 peratus, jadi kenapa KPG di sini sedikit sedangkan kualiti pokok dan buah adalah sama.
"Dalam resit, alasan buah ditolak tidak masuk akal seperti kadar hujan, serangan tikus, bahan asing dan sebagainya sedangkan kualiti buah yang kami hantar adalah sama setiap bulan, tapi kenapa bulan ini kadarnya lebih rendah?" katanya.
Sehubungan itu, peneroka terbabit menuntut pihak kilang menaikkan kadar peratus perahan, selain meminta buah yang ditolak pihak kilang dikembalikan semula kepada peneroka.
Pihak kilang juga diminta mengambil buah yang dihantar peneroka tanah rancangan Felda sahaja.
Difahamkan, lapan tanah rancangan ini tidak dibenarkan menghantar hasil mereka selain dari kilang yang ditetapkan dan jika berbuat demikian mereka akan dikenakan tindakan pihak Felda.
Sebahagian peneroka yang menyertai bantahan penurunan kadar peratus KPG di Kilang Sawit Felda Jengka
Masa ada peluang hangpa tak mau tukar la nie dok bantah pasai apa terima saja la.. Isa Samad kan Adooooo.. 
Bila harga sawit nak naik? 

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 15 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 19 Feb 2014 03:07 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 15</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 03 Feb 2014 03:40 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 15</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 18 Jan 2014 03:15 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 18 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 03 Jan 2014 03:44 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 3 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 17 Dec 2013 09:15 PM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 3</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 05 Dec 2013 10:37 PM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 18 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 21 Nov 2013 03:14 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 5 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 26 Oct 2013 03:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Homestay <b>Felda</b> Ulu Jempol, Bandar Pusat <b>Jengka</b> Pahang (review <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2013 04:51 AM PDT


Korunk Nak masuk UITM Jengka? Masuk Sekolah Teknik Jengka? Ada Kenduri Sekitar Jengka?..Semua Homestay Full.. hehe.. hari ni nak share salah satu  homestay kawasan jengka ni. Ni salah satu rumah homestay untuk korunk singgah dalam banyak2 homestay kat jengka ni. Baru bukak laa hai..Terletak di Felda Ulu Jempol, Bandar Pusat Jengka. Apa yang best .. sebelah rumah ni kedai. Wifi boleh disediakan.. mintak password ah.. hahaha.. cybercafe pun dekat ..depan kedai sate.. hahhaa.. apa lagi nak.. kemudahan lain banyak tp kena pusing kampung ah.. hiks..Pape pun korunk mesti nak tau harga kan..

RM 150 /- *semalam
RM 130 /- *semalam (untuk lebih seminggu >8 hari dan keatas)

* Satu Malam bermaksud = jika booking 1hb, maka masuk (check-in) ialah pada 1hb (selepas jam 2 petang) dan keluar (check-out) pada 2hb (sebelum jam 12 tengahari)

check-in 2 p.m & check-out sebelum 12 p.m
SILA BAWA BARANG SENDIRI. KEMUDAHAN YANG TIDAK DINYATAKAN TIDAK DISEDIAKAN. HARAP MAKLUM.

Kemudahan Homestay :
- 2 bilik tidur (kipas angin / Queen Size)
- 1 bilik air
- Ruang Tamu
- Wifi (atas permintaan)
- televisyen
- Sofa
- ampaian
- Mesin basuh

Kemudahan Setempat :
- 2 Kedai Runcit berdekatan
- 1 cybercafe
- 1 kedai makan di hadapan rumah
- Stesen minyak ada dalam kampung.

Kawasan Berdekatan :
- Jengka 1, 2, 3, 4, 5, 6 : 10 minit - 25 minit
- Bandar Pusat Jengka : 15 minit
- UITM jengka : 10 minit
- Pusat Matrikulasi Teknikal Pahang Cawangan Jengka : 10 minit
- Bandar Maran : 30 minit
- Hutan Lipur Lubuk Yu : 10 minit
- Kuil Sri Marathandavar Thevalaya : 13 minit
- Bandar Sungai Jerit : 8 minit

ACANER NA G SANA EH?..TONTON VIDEO BAWAH


Pakat-Pakat Kalih: Peneroka <b>Felda</b> Membuat Bantahan Depan <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2013 11:20 PM PDT

18 September 2013 - Lebih 150 peneroka di lapan tanah rancangan Felda Wilayah Jengka, di sini mengadakan himpunan bantahan penurunan kadar perahan gred (KPG) sawit yang dihantar ke Kilang Sawit Felda Jengka 3, pagi semalam.

Himpunan di hadapan kilang itu membabitkan peneroka Felda Jengka 2, 3, 4, 5, 6, 7, Felda Ulu Jempol dan Felda Bukit Tajau.
Seorang peneroka Felda Jengka 2, Mohd Nasir Abu Hussin, 70, berkata, penurunan KPG itu berlaku lebih sebulan lalu yang mana sebelum ini, KPG dinilai sekitar 20 peratus dan ke atas.
Menurutnya, ada dalam kalangan peneroka memiliki KPG sebanyak 16 hingga 18 peratus sahaja sekali gus menyebabkan mereka mengalami kerugian.
"Selama lebih 15 tahun saya hantar buah ke kilang terbabit, belum pernah lagi KPG turun sehingga ke tahap ini.
"Jika jumlah KPG 18 peratus, didarab dengan harga ditetapkan bagi setiap perahan seperti hari ini (semalam) RM24, jumlahnya RM432. Jumlah terbabit didarab pula dengan jumlah tan sawit yang digredkan," katanya.
"Kalau KPG 20 peratus, bolehlah kami dapat RM480, jadi di situ kami rugi RM50. Jika tiga tan sawit, kami rugi RM150," katanya.
Dia berkata, segelintir peneroka memperoleh pendapatan bersih RM300 sebulan sedangkan mereka terpaksa menanggung upah pekerja, baja dan pelbagai keperluan lain.
Seorang anak peneroka Felda Jengka 7, Shamsuri Senapi, 32, berkata, hanya kilang terbabit sahaja mempunyai kadar perahan rendah daripada 20 peratus.
"Ada rakan maklumkan saya KPG di Felda Jengka 21 sebanyak 21 peratus, jadi kenapa KPG di sini sedikit sedangkan kualiti pokok dan buah adalah sama.
"Dalam resit, alasan buah ditolak tidak masuk akal seperti kadar hujan, serangan tikus, bahan asing dan sebagainya sedangkan kualiti buah yang kami hantar adalah sama setiap bulan, tapi kenapa bulan ini kadarnya lebih rendah?" katanya.
Sehubungan itu, peneroka terbabit menuntut pihak kilang menaikkan kadar peratus perahan, selain meminta buah yang ditolak pihak kilang dikembalikan semula kepada peneroka.
Pihak kilang juga diminta mengambil buah yang dihantar peneroka tanah rancangan Felda sahaja.
Difahamkan, lapan tanah rancangan ini tidak dibenarkan menghantar hasil mereka selain dari kilang yang ditetapkan dan jika berbuat demikian mereka akan dikenakan tindakan pihak Felda.
Sebahagian peneroka yang menyertai bantahan penurunan kadar peratus KPG di Kilang Sawit Felda Jengka
Masa ada peluang hangpa tak mau tukar la nie dok bantah pasai apa terima saja la.. Isa Samad kan Adooooo.. 
Bila harga sawit nak naik? 

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 18 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 17 Feb 2014 03:03 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 18</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 25 Nov 2013 03:15 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 18</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 13 Nov 2013 03:10 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 2 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 08 Nov 2013 01:02 PM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 3 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 27 Oct 2013 10:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 4 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 16 Oct 2013 03:10 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 3 - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2013 09:10 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 3</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Sep 2013 09:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 3</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2013 09:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Dua Sahabat Maut Nahas <b>Di Jengka</b> Tiga Dekat Maran

Posted: 07 Sep 2013 04:48 PM PDT

JENGKA - Hasrat dua wanita untuk pulang ke Seremban, Negeri Sembilan tidak kesampaian apabila keduaduanya maut dalam satu kemalangan melibatkan sebuah MyVi dan sebuah pacuan empat roda Hilux di KM29 jalan Bandar Tun Abdul Razak Jengka menuju ke Maran. Mangsa yang juga pemandu, Norbaizura Abdullah, 28, dan Quratu'aini Zaid Sofian, 21, meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang lagi penumpang, Alif Amri Amran, 20, cedera parah dan dihantar ke Hospital Bandar Jengka. Difahamkan dalam kejadian pada jam 5.30 petang kelmarin itu, Norbaizura dan Quratun'aini dalam perjalanan dari Maran ke rumah Alif Amri di Felda Jengka 3. Ketua Ibu Pejabat Polis Daerah Maran, Pemangku Superitendan Sulaiman A Hamid berkata, dipercayai Myvi yang dipandu Norbaizura memasuki lorong kanan jalan sebelum melanggar Hilux dari arah bertentangan. "Kedua-dua kenderaan dipercayai cuba mengelak antara satu sama lain, namun bagaimanapun kedua-duanya bertembung di bahu jalan antara Felda Jengka 6 menuju Felda Jengka 3," katanya. Menurutnya, berdasarkan maklumat diperoleh, Norbaizura dan Quratu'aini dikatakan mahu pulang ke Seremban, Negeri Sembilan sebaik selesai melakukan urusan perniagaan di sini. Ketua Operasi Bomba, Balai Bomba Jengka, Shamsuddin Teh berkata, sebuah jentera bomba dan lima anggota dikerahkan ke tempat kejadian. "Pemandu MyVi tersepit dan mengambil masa selama 10 minit untuk dikeluarkan. Seorang lagi mangsa yang meninggal bagaimanapun telah dikeluarkan oleh orang ramai. "Pemandu Hilux hanya mengalami cedera ringan dan dirawat sebagai pesakit luar," katanya. #sumber

Pakat-Pakat Kalih: Peneroka <b>Felda</b> Membuat Bantahan Depan <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2013 11:20 PM PDT

18 September 2013 - Lebih 150 peneroka di lapan tanah rancangan Felda Wilayah Jengka, di sini mengadakan himpunan bantahan penurunan kadar perahan gred (KPG) sawit yang dihantar ke Kilang Sawit Felda Jengka 3, pagi semalam.

Himpunan di hadapan kilang itu membabitkan peneroka Felda Jengka 2, 3, 4, 5, 6, 7, Felda Ulu Jempol dan Felda Bukit Tajau.
Seorang peneroka Felda Jengka 2, Mohd Nasir Abu Hussin, 70, berkata, penurunan KPG itu berlaku lebih sebulan lalu yang mana sebelum ini, KPG dinilai sekitar 20 peratus dan ke atas.
Menurutnya, ada dalam kalangan peneroka memiliki KPG sebanyak 16 hingga 18 peratus sahaja sekali gus menyebabkan mereka mengalami kerugian.
"Selama lebih 15 tahun saya hantar buah ke kilang terbabit, belum pernah lagi KPG turun sehingga ke tahap ini.
"Jika jumlah KPG 18 peratus, didarab dengan harga ditetapkan bagi setiap perahan seperti hari ini (semalam) RM24, jumlahnya RM432. Jumlah terbabit didarab pula dengan jumlah tan sawit yang digredkan," katanya.
"Kalau KPG 20 peratus, bolehlah kami dapat RM480, jadi di situ kami rugi RM50. Jika tiga tan sawit, kami rugi RM150," katanya.
Dia berkata, segelintir peneroka memperoleh pendapatan bersih RM300 sebulan sedangkan mereka terpaksa menanggung upah pekerja, baja dan pelbagai keperluan lain.
Seorang anak peneroka Felda Jengka 7, Shamsuri Senapi, 32, berkata, hanya kilang terbabit sahaja mempunyai kadar perahan rendah daripada 20 peratus.
"Ada rakan maklumkan saya KPG di Felda Jengka 21 sebanyak 21 peratus, jadi kenapa KPG di sini sedikit sedangkan kualiti pokok dan buah adalah sama.
"Dalam resit, alasan buah ditolak tidak masuk akal seperti kadar hujan, serangan tikus, bahan asing dan sebagainya sedangkan kualiti buah yang kami hantar adalah sama setiap bulan, tapi kenapa bulan ini kadarnya lebih rendah?" katanya.
Sehubungan itu, peneroka terbabit menuntut pihak kilang menaikkan kadar peratus perahan, selain meminta buah yang ditolak pihak kilang dikembalikan semula kepada peneroka.
Pihak kilang juga diminta mengambil buah yang dihantar peneroka tanah rancangan Felda sahaja.
Difahamkan, lapan tanah rancangan ini tidak dibenarkan menghantar hasil mereka selain dari kilang yang ditetapkan dan jika berbuat demikian mereka akan dikenakan tindakan pihak Felda.
Sebahagian peneroka yang menyertai bantahan penurunan kadar peratus KPG di Kilang Sawit Felda Jengka
Masa ada peluang hangpa tak mau tukar la nie dok bantah pasai apa terima saja la.. Isa Samad kan Adooooo.. 
Bila harga sawit nak naik? 

<b>Jengka</b> 19: Utusan Online - Pahang

Posted: 12 Nov 2013 07:21 PM PST


SKMM bina 365 pencawang di Pantai Timur

Posted: 12 Nov 2013 10:41 AM PST

SHAHANIZA Shamsuddin (kiri) menerima cenderamata daripada Nor Azhar Hasan pada majlis perasmian PI1M di Kampung Chenor di Maran, Pahang, baru-baru ini.

MARAN 12 Nov. - Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah membina 365 menara pencawang komunikasi di negeri-negeri Pantai Timur hingga akhir bulan lalu.

Pengarah SKMM Wilayah Timur, Nor Azhar Hasan berkata, pencawang tersebut amat penting bagi mengukuhkan liputan telekomunikasi dan perkhidmatan capaian internet jalur lebar tanpa wayar (WiFi).

Menurutnya, di negeri ini sahaja sebanyak 138 pencawang telah beroperasi daripada 207 yang dirancang manakala selebihnya iaitu 69 pencawang lagi dalam proses pembinaan.

"SKMM dan syarikat telekomunikasi sentiasa berusaha dalam membina tapak pemancar di merata tempat strategik di seluruh negara demi kebaikan pengguna.

"Penambahan bilangan menara pencawang secara langsung dapat meningkatkan liputan capaian internet selari dengan perkhidmatan Kampung Tanpa Wayar dan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M)," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas program Hari Bersama PI1M Kampung Chenor yang dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita dan Keluarga, Komunikasi dan Multimedia negeri, Datuk Shahaniza Shamsuddin di sini kelmarin.

Nor Azhar berkata, pusat itu merupakan satu program dalam menyediakan capaian internet jalur lebar secara menyeluruh di negeri ini.

Jelasnya, terdapat 58 PI1M di Pahang termasuk lima di Parlimen Maran iaitu Kampung Chenor, Kampung Awah, Felda Jengka 2, Felda Jengka 3 dan Kampung Luit.

"Ini dapat mendidik rakyat daripada semua golongan menguasai dan celik internet bagi tujuan menjana kehidupan lebih baik," ujarnya.

Katanya, mereka yang mampu menguasai internet dapat mengakses pelbagai perkara seperti memperolehi sesuatu maklumat, melakukan promosi dalam urus niaga tertentu, pembayaran bil dan sebagainya.

"Bagaimanapun pengguna perlu bijak mengawal diri tanpa terperangkap penyebar fitnah, pujuk rayu, judi internet dan sebagainya,'' katanya.

DuPont hulur bantuan RM23,000

Posted: 12 Nov 2013 10:41 AM PST

Oleh ASLIZA MUSA
utusanpahang@utusan.com.my

ONG Ewe Hock (berdiri, empat dari kanan) menyampaikan sumbangan kepada murid-murid Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Lembah Bertam di Cameron Highlands, Pahang, kelmarin.

CAMERON HIGHLANDS 12 Nov. - Seramai 250 murid Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Bertam Valley di sini yang terjejas akibat banjir lumpur pada 23 Oktober lalu menerima bantuan kelengkapan persekolahan berjumlah RM23,000 daripada DuPont Malaysia di sini, semalam.

Kesemua murid yang terlibat menerima bantuan berupa beg sekolah dan alatan tulis setiap seorang manakala empat buah komputer pula disumbangkan kepada sekolah berkenaan.

Majlis penyampaian bantuan disempurnakan oleh Pengarah Urusan DuPont Malaysia, Ong Ewe Hock dalam satu majlis ringkas di pekarangan sekolah tersebut yang turut dihadiri guru besarnya, Tee Lian Yew.

Menurut Ewe Hock, sumbangan tersebut bukan sahaja merupakan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) pihaknya malah menjadi tanda komitmen mereka dalam membantu golongan yang memerlukan.

''Kami bersimpati dengan kejadian malang yang menimpa penduduk di sini dan memahami kesulitan yang ditanggung oleh mereka.

''Oleh itu, sumbangan ini, diharap mampu meringankan beban ibu bapa terutama dalam melakukan persiapan persekolahan anak-anak menjelang pembukaan penggal persekolahan pada awal tahun hadapan," katanya.

Sementara itu, Lian Yew berkata, pihaknya menyambut baik kesudian DuPont untuk meringankan beban keluarga mangsa-mangsa banjir sekali gus memberikan keceriaan kepada anak-anak mereka dalam membuat persiapan untuk kembali ke sekolah.

''Terima kasih kepada DuPont Malaysia kerana sudi menghulurkan sumbangan kepada murid di sekolah ini. Kesudian menyumbangkan empat buah komputer ini cukup besar ertinya kepada kami selepas kejadian sebelum ini," katanya.

Pengurusan sekolah perlu proaktif sedia persekitaran kondusif

Posted: 12 Nov 2013 10:41 AM PST

MARAN 12 Nov. - Pengurusan sekolah di daerah ini diminta proaktif dalam menyediakan persekitaran kondusif sebagai pra-syarat untuk menjalinkan hubungan kerja antara guru dan ibu bapa serta komuniti setempat.

Pegawai Pendidikan Daerah Maran, Baharum Samad berkata, ini kerana sistem pembelajaran negara ini bukan sahaja berlaku di sekolah tetapi juga di rumah dan komuniti setempat.

Menurutnya, jalinan itu merupakan suatu inisiatif Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) yang memberi ruang serta tanggungjawab pendidikan untuk dikongsi bersama bagi memastikan pembelajaran berkualiti diwujudkan kepada murid dan pelajar sekolah.

"Kerajaan mengambil langkah menggubal PPPM yang menyediakan kerangka pembangunan menyeluruh untuk mewujudkan transformasi sistem pendidikan.

"Oleh itu, pihak sekolah perlu menyediakan keadaan yang kondusif bagi menggalak kan ibu bapa dan komuniti terlibat dalam pembelajaran anak di sekolah,'' katanya ketika berucap merasmikan Malam Anugerah Perdana Seroja 2013 di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Jengka 18 di sini semalam.

Yang turut hadir Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMK Jengka 18, Aminallah Mat Long dan Pengetua SMK Jengka 18, Saimah Hasan.

Baharum berkata, pihak sekolah perlu berperanan untuk meningkatkan kesedaran ibu bapa dalam membantu pembelajaran anak-anak mereka kerana hanya 14 peratus setahun masa pelajar berada di sekolah dan selebihnya di rumah.

Menurutnya, memperluaskan peranan ibu bapa sebagai rakan sekolah sangat perlu dalam meningkatkan keberhasilan anak-anak dalam pelbagai bidang.

"Perubahan terhadap sistem pendidikan negara bertujuan melonjakkan pencapaian bagi memenuhi aspirasi dalam persekitaran global yang semakin kompetitif," ujarnya.

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 15 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 12 Feb 2014 03:19 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 15</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 18 Nov 2013 03:45 AM PST

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 8 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 12 Nov 2013 03:23 AM PST

[unable to retrieve full-text content]1) FELDA Ulu Jempol 2) FELDA Kampung Awah 3) FELDA Sungai Tekam 4) FELDA Sungai Nerek 5) FELDA Kota Gelanggi. Blog Jengka: <b>di felda jengka 4</b> - Google Blog Search. Posted: 23 Sep 2011 03:15 PM PDT.

Homestay <b>Felda</b> Ulu Jempol, Bandar Pusat <b>Jengka</b> Pahang (review <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2013 04:51 AM PDT


Korunk Nak masuk UITM Jengka? Masuk Sekolah Teknik Jengka? Ada Kenduri Sekitar Jengka?..Semua Homestay Full.. hehe.. hari ni nak share salah satu  homestay kawasan jengka ni. Ni salah satu rumah homestay untuk korunk singgah dalam banyak2 homestay kat jengka ni. Baru bukak laa hai..Terletak di Felda Ulu Jempol, Bandar Pusat Jengka. Apa yang best .. sebelah rumah ni kedai. Wifi boleh disediakan.. mintak password ah.. hahaha.. cybercafe pun dekat ..depan kedai sate.. hahhaa.. apa lagi nak.. kemudahan lain banyak tp kena pusing kampung ah.. hiks..Pape pun korunk mesti nak tau harga kan..

RM 150 /- *semalam
RM 130 /- *semalam (untuk lebih seminggu >8 hari dan keatas)

* Satu Malam bermaksud = jika booking 1hb, maka masuk (check-in) ialah pada 1hb (selepas jam 2 petang) dan keluar (check-out) pada 2hb (sebelum jam 12 tengahari)

check-in 2 p.m & check-out sebelum 12 p.m
SILA BAWA BARANG SENDIRI. KEMUDAHAN YANG TIDAK DINYATAKAN TIDAK DISEDIAKAN. HARAP MAKLUM.

Kemudahan Homestay :
- 2 bilik tidur (kipas angin / Queen Size)
- 1 bilik air
- Ruang Tamu
- Wifi (atas permintaan)
- televisyen
- Sofa
- ampaian
- Mesin basuh

Kemudahan Setempat :
- 2 Kedai Runcit berdekatan
- 1 cybercafe
- 1 kedai makan di hadapan rumah
- Stesen minyak ada dalam kampung.

Kawasan Berdekatan :
- Jengka 1, 2, 3, 4, 5, 6 : 10 minit - 25 minit
- Bandar Pusat Jengka : 15 minit
- UITM jengka : 10 minit
- Pusat Matrikulasi Teknikal Pahang Cawangan Jengka : 10 minit
- Bandar Maran : 30 minit
- Hutan Lipur Lubuk Yu : 10 minit
- Kuil Sri Marathandavar Thevalaya : 13 minit
- Bandar Sungai Jerit : 8 minit

ACANER NA G SANA EH?..TONTON VIDEO BAWAH


<b>Jengka</b> 19: Utusan Online - Pahang

Posted: 16 Nov 2013 07:42 PM PST


552 premis judi internet diserbu

Posted: 16 Nov 2013 10:15 AM PST

Oleh SHAHRINNAHAR LATIB
Nahar.latib@utusan.com.my

KUANTAN 16 Nov. - Polis telah melakukan sebanyak 552 serbuan ke atas premis yang menjalankan aktiviti perjudian internet di daerah ini dengan melibatkan nilai rampasan sebanyak RM5.2 juta dalam tempoh 1 Januari hingga 14 November lalu.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Mohd. Jasmani Yusof berkata, daripada serbuan itu, sebanyak 5,115 set komputer telah dirampas.

"Kita juga berjaya menahan seramai 1,896 orang manakala wang tunai yang dirampas sebanyak RM116,871," katanya di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan di sini semalam.

Menurut beliau, selain itu, sebanyak 32 premis juga telah dipotong elektrik oleh Tenaga Nasional Berhad (TNB) kerana menjalankan aktiviti perjudian internet.

"Kita telah meminta pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk memotong talian internet di 15 premis," katanya.

Tambah beliau, sebanyak 67 kes juga telah dituduh di mahkamah dengan 29 kes masih dalam perbicaraan.

"Pihak polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemilik premis yang terlibat dalam aktiviti perjudian ini dan kita akan ambil tindakan sewajarnya.

"Selain itu, orang ramai juga diingatkan jangan sesekali datang ke premis judi kerana mereka juga boleh dikenakan tindakan undang-undang," katanya.

Manfaat skim bantuan perniagaan dalam talian

Posted: 16 Nov 2013 10:15 AM PST

Shahaniza Shamsuddin (bertudung putih) dan Nor Azhar Hasan (depan, dua kanan) bergambar bersama petugas Pusat Internet 1Malaysia selepas perasmian pusat itu di Felda Jengka 2 di Maran, semalam.

MARAN 16 Nov. - Usahawan wanita di negeri ini diseru memanfaatkan geran skim Bantuan Perniagaan Dalam Talian yang disediakan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Pengarah SKMM Wilayah Timur, Nor Azhar Hasan berkata, geran tersebut antara lain bagi membantu usahawan kecil membina laman web dalam mempromosi produk secara dalam talian.

Menurutnya, mereka yang berhasrat mengembangkan perniagaan memerlukan mekanisme lebih interaktif untuk mempromosi produk barangan ke pasaran lebih luas yang boleh dilakukan melalui kaedah tersebut.

''Geran ini untuk membantu peniaga membina laman web khususnya peniaga kecil mengeksploitasi internet bagi membolehkan hasil keluaran mereka dipasarkan terus kepada pengguna.

''Lebih menarik dana ini tidak terhad untuk perbelanjaan internet semata-mata tetapi boleh digunakan untuk menambah modal tetap perniagaan seperti komputer dan latihan kemahiran," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada pembukaan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) Felda Jengka 2 yang dirasmikan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Multimedia dan Komunikasi negeri, Datuk Shahaniza Shamsuddin.

Oleh itu, ujarnya, usahawan kecil perlu merebut geran RM1,000 yang disediakan di bawah Skim Bantuan Perniagaan Dalam Talian bagi memajukan perniagaan mereka menerusi penggunaan internet.

Beliau berkata, penggunaan internet secara efektif dapat membantu usahawan kecil meluaskan rangkaian perniagaan sehingga menembusi pasaran antarabangsa.

''Kaedah konvensional dalam memasarkan sesuatu produk menyebabkan pasaran menjadi terhad berbanding secara dalam talian," katanya.

Sedangkan melalui internet katanya, para pengguna dapat mengakses maklumat dengan mudah dan boleh membeli barangan yang diperlukan secara dalam talian.

Kenaikan elaun Setiausaha JKKK bukti kerajaan prihatin

Posted: 16 Nov 2013 10:15 AM PST

MARAN 16 Nov. - Langkah kerajaan menaikkan elaun Setiausaha Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) kepada RM300 sebulan berkuat kuasa awal tahun depan membuktikan keprihatinan kerajaan kepada golongan tersebut.

Setiausaha JKKK Felda Jengka 7, Ahmad Zubir Abdul Rahim, 55, berkata, tambahan RM100 itu walaupun bukan jumlah yang besar namun cukup bermakna dalam menyuntik semangat mereka untuk bekerja lebih kuat.

"Inisiatif kerajaan ini juga membuktikan JKKK adalah organisasi penting dalam sistem pentadbiran yang dapat membantu kerajaan menyampaikan apa sahaja maklumat kepada masyarakat," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini baru-baru ini.

Dalam pembentangan Bajet 2014 baru-baru ini, kerajaan mengumumkan lebih 15,000 setiausaha JKKK di seluruh negara akan menerima kenaikan elaun sebanyak RM100 kepada RM300 sebulan.

Kenaikan tersebut melibatkan implikasi kewangan kerajaan sebanyak RM18.63 juta setahun.

Setiausaha JKKK Kampung Anggerik Jengka 1, Abdullah Ani, 57, pula menyifatkan kenaikan elaun kepada RM300 sebulan sangat wajar kerana tanggungjawab yang dipikul adalah berat termasuk membuat laporan berkala kepada kerajaan negeri dan Pejabat Tanah dan Daerah.

"Di samping itu, tugas lain yang merangkumi pengurusan bilik mesyuarat, carta organisasi, perhubungan luar dan sebagainya juga bukan sesuatu yang mudah," katanya yang juga Ketua UMNO Cawangan Felda Jengka 1.

Sementara itu, Ketua Felda Kampung Awah, Asri Mat Dahan, 62, memuji keprihatinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak terhadap peranan penting setiausaha dalam menggerakkan organisasi di peringkat akar umbi.

"Setiausaha JKKK sangat penting kerana berperanan sebagai penggerak bersama pengerusi dalam memastikan organisasi berfungsi selari dengan objektif penubuhan," katanya.

Pengerusi JKKK Felda Bukit Tajau, Norazhar Abdul Latif, 54, pula berpendapat, kenaikan elaun setiausaha itu akan memberi semangat baharu bagi mengukuhkan organisasi demi kemajuan kampung dan penduduk.

Ujarnya, JKKK merupakan organisasi penting yang mencermin kekuatan kerajaan dalam menghadapi tohmahan pihak tertentu.

Bagi Pengerusi JKKK Kampung Kuala Sentol, Mohd. Asri Mat Piah, 52, dengan kenaikan elaun sebanyak RM300 kepada setiausaha dan RM800 kepada pengerusi membuktikan JKKK organisasi penting sebagai ejen memakmurkan masyarakat dan negara.

"Jika JKKK kuat dan aktif, ini memberi mesej yang sangat bermakna kepada kerajaan untuk terus mendapat sokongan rakyat khususnya di luar bandar.

"Walaupun jawatan Setiausaha JKKK merupakan tugasan sukarela yang dilantik kerajaan negeri tetapi fungsinya sangat penting dan mencabar membantu kerajaan memakmurkan negara," ujarnya.

Blog Jengka: <b>di felda jengka 9</b> - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 08 Aug 2013 09:27 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog Jengka: <b>di felda jengka 9</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jul 2013 09:22 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 11 - Google Blog Search

Posted: 09 Jul 2013 03:22 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 2 - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2013 01:22 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Blog <b>Jengka</b>: <b>di felda jengka</b> 20 - Google Blog Search - Laman utama

Posted: 18 Jun 2013 09:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Utusan Online - Pahang | Edisi Semasa

Posted: 14 Apr 2013 07:38 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

1,872 rumah generasi baharu Felda di Jengka

Posted: 14 Apr 2013 12:20 PM PDT

FaizoulL Ahmad bersalaman dengan Wan Amizan Wan Abdul Razak (kanan) ketika melihat model rumah projek perumahan generasi baharu Felda di Felda Jengka 12, Maran, kelmarin.

MARAN 14 April - Sebanyak 1,872 rumah akan dibina di sembilan tanah rancangan Felda dalam Wilayah Jengka di bawah projek Perumahan Generasi Baharu Felda (PGBF) tahun ini.

Pengurus Besar Felda Wilayah Jengka, Saari Din berkata, projek itu bertujuan memberi peluang kepada generasi baharu Felda yang layak memiliki rumah bersesuaian dengan kemampuan.

Menurutnya, antara tanah rancangan terbabit ialah Felda Jengka 1, Jengka 2, Jengka 9, Jengka 11, Jengka 12, Felda Sungai Tekam, Felda Kota Gelanggi 2, Kota Gelanggi 3 dan Felda Sungai Retang.

"Daripada bilangan itu empat tanah rancangan iaitu Jengka 1, Jengka 2, Jengka 11 dan Kota Gelanggi 2 telah ditender dan akan memulakan projek pada awal Mei ini.

"Bagi tanah rancangan lain pelaksanaan projek berkenaan akan dilaksanakan secara berperingkat sehingga dapat disiapkan bagi memenuhi permintaan generasi baharu Felda,'' katanya.

Beliau berkata demikian kepada Utusan Malaysia selepas Majlis Pecah Tanah Tapak Perumahan PGBF di Felda Jengka 12 oleh Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad di sini semalam.

Turut hadir Pengarah Besar Felda, Datuk Faizoull Ahmad dan Timbalan Ketua UMNO Bahagian Jerantut, Wan Amizan Wan Abdul Razak.

Menurut Saari, komponen projek pembangunan itu ialah rumah teres setingkat yang dibina dalam bentuk Sistem Binaan Berindustri (IBS) atau lebih dikenali sebagai rumah pasang siap.

"Projek ini adalah tanggungjawab sosial Felda kepada warga peneroka yang dilaksanakan mengikut lokasi, kesesuaian tanah dan juga permintaan daripada penduduk setempat.

"Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai menteri bertanggungjawab terhadap agensi itu semasa sesi pembentangan Bajet 2013 telah mengumumkan sebanyak 20,000 unit rumah akan dibina dalam tempoh lima tahun di tanah-tanah rancangan Felda,'' katanya.

Beliau menegaskan, tanah rancangan yang tidak termasuk dalam senarai awal pelaksanaan diharap bersabar kerana agensi itu komited untuk menunaikan janji tanpa ada sebarang unsur retorik.

Orang Asli pamer bakat deklamasi sajak

Posted: 14 Apr 2013 12:20 PM PDT

Walid Din menyampaikan puisi dalam bahasa Jahut sempena Malam Apresiasi Puisi 1Malaysia di Sekolah Kebangsaan Sungai Kiol, Jerantut, baru-baru ini.

JERANTUT 14 April - Dua Orang Asli Kampung Sungai Kiol di sini berjaya menarik perhatian umum apabila mendeklamasi sajak ciptaan mereka sendiri dalam bahasa Jahut.

Kehadiran Walid Din, 50, dan Rokizan Naya, 45, menerima tepukan gemuruh ketika mendeklamasikan puisi sempena Malam Apresiasi Puisi 1Malaysia di Sekolah Kebangsaan (SK) Sungai Kiol baru-baru ini.

Program anjuran Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Jerantut dengan kerjasama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) itu disertai lima orang masyarakat Orang Asli dengan tiga lagi peserta mendeklamasikan sajak dalam bahasa Malaysia.

Program tersebut turut diserikan dengan kehadiran juruhebah stesen radio Asyik FM, Zuraidah Merah atau lebih dikenali sebagai DJ Zu berketurunan Jakun serta berasal dari Pekan yang bertindak sebagai pengacara majlis.

Walid ketika ditemui berkata, dia berasa sangat bertuah kerana diberi peluang mendeklamasikan sajak dalam bahasa ibunda dan turut didengar orang lain dengan penuh minat.

"Usaha Pergerakan Wanita UMNO Jerantut dan DBP ini amat baik bagi mencungkil bakat berpuisi kalangan Orang Asli suku kaum Jahut yang sebelum ini hanya terkenal dalam bidang nyanyian," katanya.

Walid yang menyampaikan puisi bertajuk Malam Sepi menyifatkan bakat yang ada dalam kalangan Orang Asli boleh diketengahkan jika diberi bimbingan dan dorongan kerana sifat pemalu golongan minoriti itu menjadikan mereka agak tersisih.

Bagi Rokizan pula, puisinya bertajuk Kampungku mengisahkan tentang keindahan yang terdapat di kampung Sungai Kiol serta kegigihan penduduk mencari rezeki.

Tambahnya, kandungan puisinya juga menceritakan kisah perjuangan nenek moyang dahulu dalam memajukan kampung tersebut dapat diterjemahkan kepada khalayak ramai.

Sementara itu, Ketua Wanita UMNO Bahagian Jerantut, Datuk Norhelan Mahmod berkata, program berkenaan dianjurkan dengan tujuan memupuk minat serta mencungkil bakat Orang Asli di samping memberi peluang terhadap mereka melahirkan hasrat dan pandangan dalam bentuk puisi.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads