Selasa, 3 Jun 2014

di negeri pahang - Google Blog Search

di negeri pahang - Google Blog Search


Faiq <b>di</b> Pertandingan Koir <b>Negeri Pahang</b> 2014 | Ibu Berbicara

Posted: 30 May 2014 08:51 PM PDT

Hari pertama cuti sekolah, 28 Mei 2014, Faiq bersama pasukan koir sekolah menyertai Pertandingan Koir Sekolah Rendah Peringkat Negeri Pahang 2014 bertempat di Sekolah Menengah Tengku Afzan Kuantan. Mereka bertolak sehari sebelum pertandingan bersama tiga orang guru pengiring dan menginap di Sekolah Menengah Abdul Rahman Talib (SMART).
Kali pertama Faiq bersama kawan-kawan tanpa ibu di sisi.
Si baju hijau makan bersama kawan-kawan di kantin asrama.
Sebelah malamnya di dewan untuk sound check. 

Awal-awal lagi ibu bercadang untuk memberi sokongan memandangkan pertandingan diadakan pada hari cuti. Kononnya berpakat dengan kawan-kawan untuk pergi bersama-sama. Sayangnya ibu sekeluarga agak lewat pagi itu.
Ketika ibu sekeluarga sampai, pasukan ketiga sedang membuat persembahan. Sayangnya kerana tidak sempat menyaksikan persembahan sekolah sendiri yang merupakan pasukan pertama membuat persembahan.
 Kumpulan pertama membuat persembahan.
Walaupun tidak mendapat tempat pada pertandingan kali ini, namun jurulatih dan guru-guru yang menyaksikannya cukup berpuas hati dengan persembahan mereka. Ini adalah peluang untuk menimba pengalaman memandangkan kami belum pernah menyertai sebarang pertandingan koir sebelum ini. Pasukan koir ini pun hanya ditubuhkan lebih kurang sebulan yang lalu.
Persembahan terbaik pasukan Bentong yang dinobatkan sebagai johan. 
Acara tamat lebih kurang pukul 12.30 tengah hari. Faiq berangan balik bersama kawan-kawan yang lain dengan bas  tapi tak jadi sebab terpaksa ikut ibu yang ada agenda lain selepas tu. Kata orang sambil menyelam minum air.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads